Chocola, ijs, likeur en broodbakken op Bakkersvak

Stand Bakkers in bedrijf Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties.

De stand van Callebaut is een en al chocolade. De Chocblocks, uitgestald voor de stand, trekken direct de aandacht. “De inspiratie voor de Chocblocks deed Callebaut op tijdens de World Chocolate Masters”, vertelt Nazira Taselaar van Callebaut. Callebaut levert alle ingrediënten voor de blokken, de chocolade, de vulling en de toppings en inclusies. Chocolatiers kunnen dan zelf de grote chocoladeblokken samenstellen.

Callebaut_bakkersvak

Likeuren en smaakextracten

Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor bakkers, chocolatiers en patissiers die meer willen weten biedt Vipam een speciale masterclasses met Arthur Tuytel aan. 

Een ander item in de stand van Vipam zijn de likeuren en smaakextracten van De Kuyper. Deze kunnen goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld chocolade. Dankzij de toevoeging van alcohol blijft de smaak behouden. Naast traditionele smaken zoals vanille of Amaretto, biedt de lijn ook innovatieve smaken zoals pittige chili, tonkaboon, zwarte thee en gegrilde paprika. De Kuyper werkt ook samen met het nederlands patisserie team vertelt Arthur.

Overdag broodbakken

Gedurende de hele beursdag worden er verschillende presentaties en demonstraties gegeven op het belevenisplein, het Grondstoffentheater en Café Onderneem. Bij het Belevenisplein kunnen bezoekers zich vergapen aan de showstukken van het Nederlands Patisserie Team.

Showstukken Nederlands Patisserie Team Bakkersvak

In Café Onderneem geeft Petra Jager van het Nederlands Bakkerij Centrum de presentatie 'Van nacht naar dag werken'. Centraal staat de vraag hoe de bakker minder nachturen in de bakkerij kan maken. De opties hiervoor zijn de remrijskast, bevroren deeg (gerezen of ongerezen), freezer to oven (fto), voorgebakken brood en koude degen. Petra belicht alle voors en tegens. Zij ziet voor de bakker veel mogelijkheden met het ‘dagbakken’. Zo kan de bakker het assortiment afstemmen op het eetmoment en versbeleving voor de consument creëren.

Lees ook
Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Chocblocks: Leuk om te geven én om te krijgen!

Maak als (banket)bakker of chocolatier hét verschil met dit kleurrijk en creatief en onderscheidende chocolade concept, ontwikkeld door Chocolate Academy Chef Ton Jongejan, dat de stoutste dromen vervult van zelfs de allergrootste chocolade-lovers onder ons. Deze giga gevulde 1 kg Chocblocks bevatten alles wat we lekker vinden. Van heerlijke Belgische...

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Net als het eerste boek Patisserie. eindigt ook de naam van deze uitgave op een punt: Chocolaterie. Maar het had van mij Chocolaterie! mogen heten. Natuurlijk is het niet het eerste uitgebreide boek over chocolade maar dit is echt wel de overtreffende trap wat mij betreft.

Ruby Red Fruit

Ruby Red Fruit

De ChocBlocks zijn een mix tussen klassieke gevulde chocoladerepen en kleurrijke, creatieve breekchocolade. De lekkerste & leukste chocoladecombinaties staan in dit receptenboekje. Zoals het recept voor Ruby Red Fruit, een combinatie van Ruby chocolade, rood fruit karamel, yoghurt.

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

In de deze uitdagende functie zal jij je bezighouden met verkoop van ambachtelijke brood en banketproducten aan diverse afnemers van vliegtuigcateraars tot hotelketens...