Chocola, ijs, likeur en broodbakken op Bakkersvak

Stand Bakkers in bedrijf Bakkersvak

Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties.

De stand van Callebaut is een en al chocolade. De Chocblocks, uitgestald voor de stand, trekken direct de aandacht. “De inspiratie voor de Chocblocks deed Callebaut op tijdens de World Chocolate Masters”, vertelt Nazira Taselaar van Callebaut. Callebaut levert alle ingrediënten voor de blokken, de chocolade, de vulling en de toppings en inclusies. Chocolatiers kunnen dan zelf de grote chocoladeblokken samenstellen.

Callebaut_bakkersvak

Likeuren en smaakextracten

Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor bakkers, chocolatiers en patissiers die meer willen weten biedt Vipam een speciale masterclasses met Arthur Tuytel aan. 

Een ander item in de stand van Vipam zijn de likeuren en smaakextracten van De Kuyper. Deze kunnen goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld chocolade. Dankzij de toevoeging van alcohol blijft de smaak behouden. Naast traditionele smaken zoals vanille of Amaretto, biedt de lijn ook innovatieve smaken zoals pittige chili, tonkaboon, zwarte thee en gegrilde paprika. De Kuyper werkt ook samen met het nederlands patisserie team vertelt Arthur.

Overdag broodbakken

Gedurende de hele beursdag worden er verschillende presentaties en demonstraties gegeven op het belevenisplein, het Grondstoffentheater en Café Onderneem. Bij het Belevenisplein kunnen bezoekers zich vergapen aan de showstukken van het Nederlands Patisserie Team.

Showstukken Nederlands Patisserie Team Bakkersvak

In Café Onderneem geeft Petra Jager van het Nederlands Bakkerij Centrum de presentatie 'Van nacht naar dag werken'. Centraal staat de vraag hoe de bakker minder nachturen in de bakkerij kan maken. De opties hiervoor zijn de remrijskast, bevroren deeg (gerezen of ongerezen), freezer to oven (fto), voorgebakken brood en koude degen. Petra belicht alle voors en tegens. Zij ziet voor de bakker veel mogelijkheden met het ‘dagbakken’. Zo kan de bakker het assortiment afstemmen op het eetmoment en versbeleving voor de consument creëren.

Lees ook
Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri nieuwste Chef Ambassadeur Callebaut

Carlo Midiri is de nieuwste Chef Ambassadeur van het chocolademerk Callebaut. Hij gaat deel uitmaken van de internationale Ambassadeurs Club van Callebaut.

Chocolate lovers - Travel cake

Chocolate lovers - Travel cake

Bart de Gans is deze keer de man achter dit recept. Bart: “Ik deel met genoegen mijn kennis van chocolade en patisserie en verzorg gastcolleges, masterclasses en presentaties. Kennis is immers het vermogen dat u in staat stelt een bepaalde taak uit te voeren.”

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Laagdrempelige patisserie voor de bakker

Callebaut’s nieuwste ambassadeur Carlo Midiri is tevens lid van het Nederlands Patisserie Team. In samenwerking met Callebaut en Mona Lisa, ontwikkelde hij een nieuw concept, genaamd ‘Laagdrempelige Patisserie’.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...