Bakkersvak ging 10 maart van start in de evenementenhal Gorinchem. Drie dagen boordevol inspiratie, de laatste trends en innovaties, demonstraties en presentaties.

De stand van Callebaut is een en al chocolade. De Chocblocks, uitgestald voor de stand, trekken direct de aandacht. “De inspiratie voor de Chocblocks deed Callebaut op tijdens de World Chocolate Masters”, vertelt Nazira Taselaar van Callebaut. Callebaut levert alle ingrediënten voor de blokken, de chocolade, de vulling en de toppings en inclusies. Chocolatiers kunnen dan zelf de grote chocoladeblokken samenstellen.

Callebaut_bakkersvak

Likeuren en smaakextracten

Vipam presenteert op Bakkersvak ijs, chocolade en patisserie. Arthur Tuytel, lid van het Nederlands patisserieteam, is aanwezig in de stand en laat de bezoekers zien hoe ze de mooiste patisserie kunnen maken. Voor bakkers, chocolatiers en patissiers die meer willen weten biedt Vipam een speciale masterclasses met Arthur Tuytel aan. 

Een ander item in de stand van Vipam zijn de likeuren en smaakextracten van De Kuyper. Deze kunnen goed gebruikt worden bij bijvoorbeeld chocolade. Dankzij de toevoeging van alcohol blijft de smaak behouden. Naast traditionele smaken zoals vanille of Amaretto, biedt de lijn ook innovatieve smaken zoals pittige chili, tonkaboon, zwarte thee en gegrilde paprika. De Kuyper werkt ook samen met het nederlands patisserie team vertelt Arthur.

Overdag broodbakken

Gedurende de hele beursdag worden er verschillende presentaties en demonstraties gegeven op het belevenisplein, het Grondstoffentheater en Café Onderneem. Bij het Belevenisplein kunnen bezoekers zich vergapen aan de showstukken van het Nederlands Patisserie Team.

Showstukken Nederlands Patisserie Team Bakkersvak

In Café Onderneem geeft Petra Jager van het Nederlands Bakkerij Centrum de presentatie 'Van nacht naar dag werken'. Centraal staat de vraag hoe de bakker minder nachturen in de bakkerij kan maken. De opties hiervoor zijn de remrijskast, bevroren deeg (gerezen of ongerezen), freezer to oven (fto), voorgebakken brood en koude degen. Petra belicht alle voors en tegens. Zij ziet voor de bakker veel mogelijkheden met het ‘dagbakken’. Zo kan de bakker het assortiment afstemmen op het eetmoment en versbeleving voor de consument creëren.

Altijd op de hoogte blijven?