Broodbijbel leert consument bakken

Bakkers in bedrijf_Broodbijbel

Net voor Pasen verscheen Broodbijbel: een boek met ruim honderdtachtig recepten waarmee iedere consument zelf thuis een heerlijk brood kan bakken. Auteur van het boek is Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, tegenwoordig in dienst bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur.

In de week dat Broodbijbel officieel verscheen, reisde Hiljo Hillebrand met een van de eerste exemplaren naar Didam. “Het allereerste boek moest voor mijn leermeester Hans Som zijn”, aldus de Meester Boulanger. “Hans is als persoon en als bakker ongelooflijk belangrijk geweest voor mijn carrière. Als dank daarvoor heb ik hem mijn boek aangeboden: een prachtige samenvatting van alles wat ik tot nu toe op broodgebied heb geleerd en gedaan.”

In Bakkers in bedrijf 4 vertelt Hiljo in een uitgebreid interview meer over hoe het boek tot stand is gekomen en waarom het schrijven van een boek altijd al een droom van hem is geweest. Editie 4 verschijnt 4 mei.

Broodbijbel is overal te koop, ook via online kanalen, en kost € 29,99.

Lees ook
Week van het Brood brengt volkorenbrood onder de aandacht

Week van het Brood brengt volkorenbrood onder de aandacht

Onder het motto “Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig” gaat maandag 17 januari de Week van het Brood van start. Deze campagne wil de goede eigenschappen van brood onder de aandacht brengen in Nederland en België.

Top 10 recepten uit Bakkers in bedrijf

Top 10 recepten uit Bakkers in bedrijf

Het jaar 2021 zit er bijna op. We tellen af naar 2022 met de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Met vandaag de top 10 recepten op Bakkers in bedrijf.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij sluit zich aan bij tweejarige broodcampagne

Stichting Ambachtelijke Bakkerij sluit zich aan bij tweejarige broodcampagne

Komend jaar wordt in de derde week van januari de nationale Week van het Brood georganiseerd. Die vormt de aftrap van een tweejarige imagocampagne en heeft als thema ‘Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig’. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt ambachtelijke bakkers om volop gebruik te maken van deze week om zichzelf én hun (volkoren) producten...