Broodbijbel leert consument bakken

Bakkers in bedrijf_Broodbijbel

Net voor Pasen verscheen Broodbijbel: een boek met ruim honderdtachtig recepten waarmee iedere consument zelf thuis een heerlijk brood kan bakken. Auteur van het boek is Meester Boulanger Hiljo Hillebrand, tegenwoordig in dienst bij Royal Steensma als baktechnisch adviseur.

In de week dat Broodbijbel officieel verscheen, reisde Hiljo Hillebrand met een van de eerste exemplaren naar Didam. “Het allereerste boek moest voor mijn leermeester Hans Som zijn”, aldus de Meester Boulanger. “Hans is als persoon en als bakker ongelooflijk belangrijk geweest voor mijn carrière. Als dank daarvoor heb ik hem mijn boek aangeboden: een prachtige samenvatting van alles wat ik tot nu toe op broodgebied heb geleerd en gedaan.”

In Bakkers in bedrijf 4 vertelt Hiljo in een uitgebreid interview meer over hoe het boek tot stand is gekomen en waarom het schrijven van een boek altijd al een droom van hem is geweest. Editie 4 verschijnt 4 mei.

Broodbijbel is overal te koop, ook via online kanalen, en kost € 29,99.

Lees ook
Puntjes op de i of flinke eindsprint?

Puntjes op de i of flinke eindsprint?

Bakkers hebben nog enkele maanden om aan het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood te voldoen. Dit jaar zijn er ook andere belangrijke wetswijzigingen. De NBOV zet ze voor je op een rij.

Welke broodsoorten zijn wel en juist niet veganistisch?

Welke broodsoorten zijn wel en juist niet veganistisch?

Ingrediënten die aan brood kunnen worden toegevoegd waardoor het niet-veganistisch zou zijn, zijn honing, eieren en melkproducten. Daarom is het altijd belangrijk om etiketten goed te controleren bij het kopen van brood, en recepten goed te controleren bij het maken ervan. Dit laatst geldt natuurlijk voor de bakkers, met name als je doelgroep veelal...

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de bakkersbranche?

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de bakkersbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?