Brood en banket-studenten presenteren duurzame snacks op TEDx

duurzame snacks zadkine

 

Vandaag, 1 april, presenteren twee studenten van het Zadkine Brood en Banket College hun duurzame snacks op TEDx Rotterdam. Marleny van de Wouw en Sanne Bokhorst maakten duurzame ‘Apple Shells’ en ‘Carrot Rolls’.

De twee tweedejaars studenten wonnen met hun creaties de duurzaamheidscompetitie van de Rotterdamse bakkersscholen op basis van restproducten van grote foodbedrijven in de regio. Vanmiddag worden de prijswinnende duurzame snacks gepresenteerd op TEDx Rotterdam, dat ‘Raising the bar’ als thema heeft. ‘Raising the bar for sustainable catering’ dus.

TEDx Rotterdam vindt plaats in Theater Rotterdam Schouwburg en wordt ondersteund door studenten van Zadkine Startcollege. Ook studenten van Zadkine Horeca College en Zadkine Brood en Banket College leveren daar een bijdrage.

Foto: Remco Verwaaijen

Lees ook
Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Samenwerking Fairtrade en Chocolatemakers

Chocolatemakers en Fairtrade Nederland gaan samenwerken. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor een betere betaling voor cacao-boeren. Vanaf nu trekken ze hier samen nog actiever in op. Vanaf 28 april zijn de eerste Fairtrade gecertificeerde chocoladerepen verkrijgbaar.

De strijd tegen eenmalig plastic - Elke duurzame broodzak is er één

De strijd tegen eenmalig plastic - Elke duurzame broodzak is er één

In de Verpakkingsspecial besteedden we in 2018 al aandacht aan de duurzame broodzak. We spraken toen met Marie-José de Zeeuw die er haar eigen project van maakte deze te verspreiden onder bakkers, winkels en consumenten. Eindexamenkandidaat Joanna Sandbrink heeft nu onderzocht hoe consumenten over zo’n zak denken.

Het Praktijklokaal biedt handvatten voor duurzaam ondernemen, gezonde voeding en winkelbeleving

Het Praktijklokaal biedt handvatten voor duurzaam ondernemen, gezonde voeding en winkelbeleving

Nieuw op Bakkersvak is Het Praktijklokaal. Hier kunnen bezoekers terecht voor praktische handvaten en verhalen uit het werkveld rondom actuele uitdagingen in de bakkerijsector. De organisatie van Bakkersvak gaat samen met experts uit het vakgebied de uitdaging aan om grote onderwerpen klein en behapbaar te maken.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...