Ondernemer maakt streekbonbons

De Nederlandse Bal

Ondernemer Carl Schipper ontwikkelde de Nederlandse Bal-Collectie. Dit is een collectie van streekbonbons met varianten als De Nederlandse Bal, De Haagse Bal en De Amsterdamse Bal.

De Gooische Bal

De eerste bonbon in deze collectie was de Gooische Bal, een exclusieve bonbon-bal met Gooise honing en een vleugje whisky. Volgens Schipper was zijn inspiratiebron de 'Gooise bal', een man die je eigenlijk alleen in Het Gooi tegenkomt met een Goois accent en een rode broek.

Deze Gooische Bal was een schot in de roos. De luxe doosjes gevuld met negen bonbon-ballen werden binnen én buiten de Gooise grenzen gewaardeerd. Reden om ook andere stads- en streekballen te ontwikkelen.

De Nederlandse Bal-Collectie

De bonbon-ballen zijn nu verkrijgbaar in zes varianten: Nederlandse Bal, De Baarnse Bal, De Gooische Bal, De Amsterdamse Bal, De Brabantse Bal en De Haagse Bal. Schipper is van plan om met nog meer streekvarianten te komen, zoals De Friese Bal, De Zeeuwse Bal en De Rotterdamse Bal.

Lees ook
Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de corona vinden de wedstrijden dit jaar op 6 april online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.

La Fève presenteert tweede editie Sterrenbonbons

La Fève presenteert tweede editie Sterrenbonbons

Meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van La Fève in Maastricht lanceert de tweede editie van zijn Sterrenbonbons. Hij ontwikkelde de Sterrenbonbons in samenwerking met tien sterrenchefs. In elke bonbon is de signatuur van de chef te proeven. Meesterkok Toine Hermsen nam de eerste doos in ontvangst.

Livestream met chef Graham Mairs - Vipam en IRCA bieden chocolade-inspiratie

Livestream met chef Graham Mairs - Vipam en IRCA bieden chocolade-inspiratie

Inspiratie in coronatijd: met een doos bonbons op tafel en de Britse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren distributeur Vipam en Italiaans chocolademerk IRCA Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen, met cacao in de hoofdrol.