Nieuwe locatie Dutch Pastry Award

Dutch Pastry Awards 2020_Dutch Pastry Team

Stefano van Leeuwen, Winnaar Dutch Pastry Award 2020 (foto: Dutch Pastry Team)

De Dutch Pastry Award en de Beste bonbon van Nederland vinden plaats op een andere locatie. De organisatie heeft een nieuw onderkomen gevonden bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het event is op 6 april live te volgen.

"Dat er in de huidige situatie waarin wij leven wel eens iets anders gaat dan gepland, is voor het Dutch Pastry Team (DPT)geen verrassing meer" meldt de organisatie. "Waar er in een eerder stadium een datum is gecommuniceerd en deze noodgedwongen is verzet, geldt dit nu ook voor de locatie. Zo is er tot nu toe wel het een en ander gevraagd van het aanpassingsvermogen van het DPT, maar toch ook zeker van alle deelnemers. Stuk voor stuk hebben zij de teleurstelling weggeslikt en zijn zij keihard doorgegaan met het perfectioneren van de producten om misschien wel de beste bonbon van Nederland te maken of uitgeroepen te worden tot de beste patissier van Nederland 2021."

De organisatie ging daarom op zoek naar een nieuwe locatie en vond deze bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. "Zonder aarzelen heeft men hier direct ja op gezegd en de schouders eronder gezet. Op de laatste voorbereidingen na is het team klaar om de allereerste Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland online voor iedereen toegankelijk te maken."

"Het DPT is uiteraard enorm dankbaar voor zoveel hulpvaardigheid en kijkt ernaar uit om op 6 april 2021 een weliswaar aangepaste, maar absoluut gedenkwaardige editie van de belangrijkste wedstrijd op het gebied van patisserie in Nederland neer te zetten. De link voor de livestream is reeds beschikbaar via de social media van het Dutch Pastry Team."

Lees ook
Purple lady - Fruitige bombe

Purple lady - Fruitige bombe

De purple lady is gebaseerd op blauwe bessen en vanille. Blauwe bessen zijn niet alleen lekker, maar ook supergezond. De paarse kleur van deze bombe past uitstekend bij Patisserie en chocolaterie George Vis, want die kleur is er in alle verpakkingen verwerkt.

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

‘Als baas moet je weten waar het over gaat’

Lucas Gambardella (22) kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten; zijn moeder Meike Schaling runt in Amsterdam de Franse patisserie Petit Gateau. Lucas volgde zelf ook een bakkersopleiding en werkt nu bij zijn moeder in de zaak. Ondertussen studeert hij door om zijn eigen droom waar te maken: een patisserie in New York.

De branche over prijzen en productkeuringen

De branche over prijzen en productkeuringen

Afgelopen december schreef Maud, het pseudoniem van leden van Bakery Nexus, in een column in Bakkers in bedrijf dat er te veel (vak-)wedstrijden en keuringen in de bakkerijsector worden georganiseerd en dat bakkers te weinig van deze productkeuringen opsteken. Een schop tegen het zere been van velen. Het leverde ingezonden brieven, mails en een discussie...