Ondernemer maakt streekbonbons

De Nederlandse Bal

Ondernemer Carl Schipper ontwikkelde de Nederlandse Bal-Collectie. Dit is een collectie van streekbonbons met varianten als De Nederlandse Bal, De Haagse Bal en De Amsterdamse Bal.

De Gooische Bal

De eerste bonbon in deze collectie was de Gooische Bal, een exclusieve bonbon-bal met Gooise honing en een vleugje whisky. Volgens Schipper was zijn inspiratiebron de 'Gooise bal', een man die je eigenlijk alleen in Het Gooi tegenkomt met een Goois accent en een rode broek.

Deze Gooische Bal was een schot in de roos. De luxe doosjes gevuld met negen bonbon-ballen werden binnen én buiten de Gooise grenzen gewaardeerd. Reden om ook andere stads- en streekballen te ontwikkelen.

De Nederlandse Bal-Collectie

De bonbon-ballen zijn nu verkrijgbaar in zes varianten: Nederlandse Bal, De Baarnse Bal, De Gooische Bal, De Amsterdamse Bal, De Brabantse Bal en De Haagse Bal. Schipper is van plan om met nog meer streekvarianten te komen, zoals De Friese Bal, De Zeeuwse Bal en De Rotterdamse Bal.

Lees ook
Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Chocolade-visie van chef Graham Mairs

Inspiratie in coronatijd: met een doos met bonbons op tafel en de Engelse patissier Graham Mairs op het computerscherm stimuleren Vipam en Irca Nederlandse banketbakkers om nieuwe producten uit te proberen. “Hij geeft cacao echt de hoofdrol.”

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon (9). Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor (8).

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.