Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

Dutch Pastry Awards 2020_Dutch Pastry Team

Stefano van Leeuwen, Winnaar Dutch Pastry Award 2020 (foto: Dutch Pastry Team)

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de coronacrisis vinden de wedstrijden dit jaar op 6 april online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.

Het Dutch Pastry Team, de organisator van de wedstrijden, laat weten dat de situatie rondom het coronavirus in Nederland niet snel genoeg verbeterd. Daarom denken ze niet dat er in maart een wedstrijd met een groot publiek kan plaatsvinden. Om de Dutch Pastry Awards en de Beste Bonbon van Nederland toch het podium te geven wat deze wedstrijden verdienen, is besloten om uit te wijken naar een andere locatie.

ZIN Inspiratie Lab

De organisatie is op zoek gegaan naar een locatie met eenzelfde beleving en uitstraling als Bakkersvak, waar het Dutch Pastry Team in de afgelopen jaren een eigen plek had. Met het ZIN Inspiratie Lab van Sligro denkt het team een goed alternatief te hebben gevonden. "Niet alleen een prachtige sfeervolle plek, maar ook een fantastische match omdat 'inspireren' immers ook een van de hoofddoelen is van het Dutch Pastry Team!", aldus het persbericht.

Livestream

Door middel van een livestream kan iedereen de wedstrijd en de prijsuitreiking online volgen. Er komt interactie met het publiek en zij kunnen zoals ieder jaar stemmen op zijn of haar favoriete showstuk voor de publieksprijs.

Demo's

Naast de wedstrijden zijn er op 6 april verschillende inspirerende demo’s te volgen van de patissiers van het Dutch Pastry Team. Onder andere patissier Bart de Gans laat samen met de chef-kok van ZIN, Sietse Blummel, zien hoe zij een prachtig dessert op tafel zetten.

De livestream wordt van tevoren bekend gemaakt via de website en social media-kanalen van het Dutch Pastry Team.

Lees ook
Recept: Tropical Summer

Recept: Tropical Summer

Dit product heb ik ontworpen voor het internationaal online-event ‘Masters of Pastry’ van onze sponsor Zeelandia. Mijn onderwerp was texturen. Graag deel ik dit recept, enigszins aangepast, met jullie.

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Nieuwe locatie én nieuwe voorzitter voor Patisserie College

Er waait een frisse wind door het Patisserie College. De naam van het banketbakkersgilde is gewijzigd en er is een nieuwe koers ingezet. Bovendien verhuisde het Gilde van de Betere Banketbakkers van Leerdam naar Zaandam en gaf Maurits van Geenen de voorzittershamer door aan Jos Lamers.