Dutch Pastry Award en Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door

21 januari 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Stefano van Leeuwen, Winnaar Dutch Pastry Award 2020 (foto: Dutch Pastry Team)

De Dutch Pastry Award en de Beste Bonbon van Nederland 2021 gaan door. Vanwege de coronacrisis vinden de wedstrijden dit jaar op 6 april online plaats. De organisatie heeft een onderkomen gevonden bij het ZIN Inspiratie Lab van Sligro.

Het Dutch Pastry Team, de organisator van de wedstrijden, laat weten dat de situatie rondom het coronavirus in Nederland niet snel genoeg verbeterd. Daarom denken ze niet dat er in maart een wedstrijd met een groot publiek kan plaatsvinden. Om de Dutch Pastry Awards en de Beste Bonbon van Nederland toch het podium te geven wat deze wedstrijden verdienen, is besloten om uit te wijken naar een andere locatie.

ZIN Inspiratie Lab

De organisatie is op zoek gegaan naar een locatie met eenzelfde beleving en uitstraling als Bakkersvak, waar het Dutch Pastry Team in de afgelopen jaren een eigen plek had. Met het ZIN Inspiratie Lab van Sligro denkt het team een goed alternatief te hebben gevonden. "Niet alleen een prachtige sfeervolle plek, maar ook een fantastische match omdat 'inspireren' immers ook een van de hoofddoelen is van het Dutch Pastry Team!", aldus het persbericht.

Livestream

Door middel van een livestream kan iedereen de wedstrijd en de prijsuitreiking online volgen. Er komt interactie met het publiek en zij kunnen zoals ieder jaar stemmen op zijn of haar favoriete showstuk voor de publieksprijs.

Demo's

Naast de wedstrijden zijn er op 6 april verschillende inspirerende demo’s te volgen van de patissiers van het Dutch Pastry Team. Onder andere patissier Bart de Gans laat samen met de chef-kok van ZIN, Sietse Blummel, zien hoe zij een prachtig dessert op tafel zetten.

De livestream wordt van tevoren bekend gemaakt via de website en social media-kanalen van het Dutch Pastry Team.

Altijd op de hoogte blijven?