Bob Kaptein neemt Apeldoornse Banketbakkerij Maassen over

6 juli 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Bob Kaptein (links) en manager Tistan van Dorst van Maison Kelder (foto: Thessa Lageman).

De bekende Apeldoornse Banketbakkerij Maassen krijgt een nieuwe eigenaar. Bob Kaptein neemt de bakkerij over van Gé Hendricksen. Kaptein is ook eigenaar van Maison Kelder in Den Haag en Brokking in Dordrecht. De drie bakkerijen hebben één ding gemeen: het hazelnootgebak.

Banketbakkerij Maassen is sinds 1959 gevestigd in Apeldoorn. Het bedrijf heeft vier vestigingen in Apeldoorn en Ugchelen en staat in de omgeving bekend vanwege het hazelnootgebak. Een gemeenschappelijke factor met de andere bakkerijen van Bob Kaptein. Het was een van de redenen waardoor hij in gesprek kwam met Gé Hendricksen, vertelt hij aan De Stentor. "Ik kan dan beter inschatten wat we van elkaar kunnen leren, en wat ik misschien kan toevoegen, dan bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in worstenbroodjes."

Hazelnootgebak

Hoewel het hazelnootgebak een gemeenschappelijke factor is gaat Kaptein niets veranderen aan de producten van Apeldoornse bakkerij of de bedrijven samenvoegen tot een keten. Producten van de bakkerijen in Den Haag en Dordrecht komen niet in de winkels in Apeldoorn te liggen. "Dan haal je de ziel uit het bedrijf", aldus Kaptein in De Stentor. Er veranderen misschien wel wat dingen achter de schermen, zoals een betere webshop.

Bankier

Kaptein komt oorspronkelijk niet uit de bakkersbranche. Hij studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente en optimaliseerde werkprocessen bij ABN AMRO, een IT-bedrijfje en werkte bij Philips en Packard Bell. “In die banen miste ik de warme, persoonlijke manier van omgaan met mensen", vertelde hij in 2019 aan Bakkers in bedrijf toen we Maison Kelder bezochten. Nadat hij in 2010 tijdens het skiën bijna om het leven kwam door een lawine ging het roer om. In 2011 nam hij Maison Kelder in Den Haag over en in 2014 volgde de Dordtse bakkerij Brokking.

Wij spraken Bob Kaptein in 2019 toen we Maison Kelder bezochten. Abonnees kunnen dit artikel online terug lezen of in Bakkers in bedrijf 1-2019. Nog geen abonnement? Sluit dan nu een abonnement af.

Altijd op de hoogte blijven?