Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

Hazelnoten_pixabay

Foto: Pixabay

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

De Dordtse bakker is landelijk bekend vanwege het hazelnootgebak, hazelnootschuim in laagjes opgebouwd met slagroom. Dit populaire gebak vormde ook het uitgangspunt voor het hazelnootijs van Brokking. Ook dit ijs verkoopt goed.

Nu komt er een nieuw ijsje bij, gebaseerd op het hazelnootijs van de bakker. Voor de ontwikkeling werkt de bakker samen met de Zwijdrechtse ijsmaker Lorenzo. “Het bevindt zich nog in de ontwikkelfase, het is nog niet perfect, maar er moet nu al wel een naam voor bedacht worden”, vertelt een medewerker aan RTV Dordrecht. Hoe is ijsje eruit komt te zien is ook nog niet bekend.

Voor de naam vraagt de banketbakker om hulp. “Help jij ons aan een naam?”, staat er te lezen op de Facebookpagina. “Aan het plaatje kun je wel een beetje raden wat voor een ijsje het wordt, dus ga los en mail ons hoe jij denkt dat dit ijsje moet gaan heten! De winnende inzending krijgt 4 van deze heerlijke jongens!”

Bron: Facebook Banketbakkerij Brokking / RTV Dordrecht 

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Recept aardbeiensorbet uit de 18e eeuw

Op de website Eet!verleden schrijft historica Manon Henzen over culinaire geschiedenis. Onlangs deelde ze het recept van een aardbeiensorbet uit de 18e eeuw en vertelt ze meer hoe ijs destijds gemaakt werd.

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

David’s Gelato test koeklepeltjes als alternatief voor plastic

De Goudse IJssalon David’s Gelato is op zoek naar een duurzaam alternatief voor de plastic ijslepeltjes. Afgelopen weekend startte eigenaar David Hoppenbrouwers met het testen van eetbare ijslepeltjes.

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Kersverse meesters over hun boek -12°C Gelato

Een jaar lang mochten volgers op de socials van Nils Hendrikse en Bas van Haaren verlekkerd toekijken. De fotograaf ging los met droogijs, bevroren baarden en paarse bloemkool. Wat waren ze van plan? Het resultaat viel begin juni op de mat: het boek -12°C Gelato.