Beko Advies maakt beheersing loonkosten en productiviteit inzichtelijk

Loonkosten_persbericht Beko

Beko Advies geeft jaarlijks een publicatie uit waarin ervaringscijfers als richtlijnen worden gegeven met betrekking tot ureninzet, loonkosten en productiviteit voor het ambachtelijke brood- en banketbakkersbedrijf. Deze zijn te vinden in de nieuwsbrief ‘Beheersing van loonkosten en productiviteit 2019’ die exclusief aan alle leden van Beko is verzonden.

De overzichten zijn met metingen in bedrijfsonderzoeken geactualiseerd en tevens aangepast aan de loonontwikkeling. Bij verder ongewijzigde omstandigheden zullen de loonkosten zwaarder drukken op het resultaat.

Beko Advies: "Het is erg belangrijk de productiviteit en loonkosten van uw bedrijf aan de hand van deze gegevens tegen het licht te houden. Loonkosten zijn en blijven de grootste kosten in een ambachtelijk bakkersbedrijf. Ze zijn in 99 van de 100 gevallen bepalend voor het wel of niet goed renderen. Met uren kunt u loonkosten (en winst) sturen. Niet bijsturen betekent bij het onder druk komen van omzetten direct inleveren van winst (tenzij de brutowinstmarge voldoende toeneemt)."

Dossiers
Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Van hi-hi-hilarische moppen en lekkere recepten tot pittige hersenkrakers en ‘lekkere’ kleurplaten: je jongste consumenten vinden dit alles in het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Voor alle ambachtelijke brood- en banketbakkers: een cadeautje om uit te delen in de winkel.

Vernieuwd Warenwetbesluit: Begin op tijd

Vernieuwd Warenwetbesluit: Begin op tijd

Op 1 juli 2020 wordt het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. U hebt dan nog twee jaar om alle wijzigingen door te voeren. Dat vraagt de nodige voorbereiding. Begin daarom tijdig, want niet alleen de naam van uw brood verandert, maar soms ook de samenstelling.

Zuiveltrends - Minder suiker, minder vet?

Zuiveltrends - Minder suiker, minder vet?

Minder vet, minder suiker, vegan: hoe vertalen deze trends zich naar de zuivelwereld? En wat betekent dat voor de ambachtelijke bakker? Slagroom en boter blijven belangrijke ingrediënten voor bakkers. Op dit vlak verandert er ogenschijnlijk niet veel. Hoe kunnen bakkers zich dan blijven vernieuwen? “Kijk naar de trends in het zuivelschap, waar bijvoorbeeld...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...