Bakkersvakwedstrijden 2020 gaan door!

Bakkersvakwedstrijden 2020

Foto: BakkersVakWedstrijden

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende beperkende maatregelen van de overheid en het RIVM. Diverse evenementen gaan daarom niet door. Dat geldt niet voor de BakkersVakWedstrijden. Het bestuur heeft, na veel wikken en wegen, besloten om de wedstrijden in november 2020 door te laten gaan.

"Wij willen de bakkers en banketbakkers in Nederland niet de kans ontnemen hun producten ook dit jaar te laten beoordelen door een vakjury", zegt de organisatie. "We weten dat de uitslag van de keuringen bijdraagt aan de promotie van bakkers en hun producten in hun marktgebied. En juist in deze onzekere tijden kunnen zij die extra aandacht en extra omzet goed gebruiken. Meer dan ooit moeten lokale ondernemers zich onderscheiden van supermarkten en kunnen bakkers laten zien dat zij specialisten zijn waar de consument het lekkerste en beste brood en banket kan kopen."

De keuringen 

Er zal weinig veranderen aan de keuringen zelf. Op dinsdagavond 10 november keurt de jury de producten in het Fries Congrescentrum in Drachten. Die middag kunnen de deelnemers aan de wedstrijden daar hun producten inleveren. Het bestuur is daarover nog in overleg met de eigenaar van Fries Congrescentrum, zodat dit op een veilige manier gebeurt.

Prijsuitreiking 

De prijsuitreiking op woensdag 11 november verloopt wel anders dan voorgaande jaren. Het zal niet mogelijk zijn om honderden mensen, die normaal naar de prijsuitreiking komen, met 1,5 meter afstand van elkaar in de zaal te laten plaatsnemen. Het bestuur beraadt zich nog over hoe die prijsuitreiking wel kan plaatsvinden en neemt daarover eind juni een beslissing.

Lees ook
Thema sierstuk BakkersVakWedstrijden 2020 bekend

Thema sierstuk BakkersVakWedstrijden 2020 bekend

Ieder jaar vinden in november de BakkersVakWedstrijden plaats in Drachten. Vast onderdeel van deze wedstrijden zijn de sierstukken. De organisatie heeft het thema voor 2020 bekend maakt. Dit jaar staan de sierstukken in het teken van Kerst.

Nieuwe website BakkersVakWedstrijden

Nieuwe website BakkersVakWedstrijden

De website van BakkersVakWedstrijden is vernieuwd. Het bestuur van het noodzakelijk om de website te updaten omdat "de tijd en ontwikkelingen niet stilstaan". De website heeft een nieuwe look & feel gekregen, navigeert veel gemakkelijker, is overzichtelijker en gebruiksvriendelijker.

Vakwedstrijden blijven populair

Vakwedstrijden blijven populair

Met 186 deelnemers zijn de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden nog steeds populair. Ook dit jaar vond het evenement plaats in Drachten. Binnen twintig verschillende categorieën werden er prijzen weggegeven. De grote winnaar van de avond was Bakkerij Nollen, die er met de kampioensbokaal vandoor ging.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....