Bakkersvakwedstrijden 2020 gaan door!

Bakkersvakwedstrijden 2020

Foto: BakkersVakWedstrijden

Vanwege het coronavirus zijn er verschillende beperkende maatregelen van de overheid en het RIVM. Diverse evenementen gaan daarom niet door. Dat geldt niet voor de BakkersVakWedstrijden. Het bestuur heeft, na veel wikken en wegen, besloten om de wedstrijden in november 2020 door te laten gaan.

"Wij willen de bakkers en banketbakkers in Nederland niet de kans ontnemen hun producten ook dit jaar te laten beoordelen door een vakjury", zegt de organisatie. "We weten dat de uitslag van de keuringen bijdraagt aan de promotie van bakkers en hun producten in hun marktgebied. En juist in deze onzekere tijden kunnen zij die extra aandacht en extra omzet goed gebruiken. Meer dan ooit moeten lokale ondernemers zich onderscheiden van supermarkten en kunnen bakkers laten zien dat zij specialisten zijn waar de consument het lekkerste en beste brood en banket kan kopen."

De keuringen 

Er zal weinig veranderen aan de keuringen zelf. Op dinsdagavond 10 november keurt de jury de producten in het Fries Congrescentrum in Drachten. Die middag kunnen de deelnemers aan de wedstrijden daar hun producten inleveren. Het bestuur is daarover nog in overleg met de eigenaar van Fries Congrescentrum, zodat dit op een veilige manier gebeurt.

Prijsuitreiking 

De prijsuitreiking op woensdag 11 november verloopt wel anders dan voorgaande jaren. Het zal niet mogelijk zijn om honderden mensen, die normaal naar de prijsuitreiking komen, met 1,5 meter afstand van elkaar in de zaal te laten plaatsnemen. Het bestuur beraadt zich nog over hoe die prijsuitreiking wel kan plaatsvinden en neemt daarover eind juni een beslissing.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Nieuwe bestuursleden bij Stichting BakkersVakWedstrijden

Nieuwe bestuursleden bij Stichting BakkersVakWedstrijden

De Stichting BakkersVakWedstrijden heeft een nieuwe bestuurssamenstelling. Na het vertrek van Eildert Kielman en Jan Willem Meijer hebben de zittende bestuursleden zich gebogen over de samenstelling en taakverdeling van het bestuur. Henk Elemans is als nieuw bestuurslid aangesteld om de taken van Jan Willem Meijer over te nemen. Marco Lenes is gekozen...

Maak het leuk

Maak het leuk

In volle glorie waren de BakkersVakWedstrijden terug deze november. Ik vond het weer een feest. Sinds de allereerste keer dat ik dit evenement bezocht, hou ik ervan.

Vakfeest in Heerenveen

Vakfeest in Heerenveen

Drie bakkerijen mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. De BakkersVakWedstrijden – voor het eerst in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen – waren drukbezocht. Bakkers grepen de wedstrijd aan voor een avond teambuilding en gezelligheid in deze lastige tijd.