Bakkerijen bakken brood vooruit om staking te ontwijken

brooddeeg

FNV Voedingsindustrie signaleert dat brood vooruit wordt gebakken om de aangekondigde staking van  22 december te ontwijken. Volgens de vakbond gaan de medewerkers staken van in ieder geval de bakkerijen van Bakkersland Ridderkerk, Rotterdam, Emmeloord en Kerkrade, Vomar Alkmaar en Jaffa Bakery in Amsterdam.

De bakkers strijden voor een beter loonbod van 4,5% verhoging over twee jaar, behoud van toeslagen en meer zeggenschap over de eigen werktijden. NBOV en NBV gaven eerder aan de acties van FNV te betreuren.

 
Meer over
Lees ook
Akkoord over nieuwe tweejarige cao voor bakkers

Akkoord over nieuwe tweejarige cao voor bakkers

Er is een akkoord over een tweejarige cao (1-6-2021 t/m 31-5-2023) tussen FNV en wekgeversorganisaties. Voor industriële bakkers geldt een loonstijging van 6,6% over de looptijd van de cao. De cao lonen voor ambachtelijke bakkers stijgen met 7%.

Geen akkoord over nieuwe cao voor bakkers

Geen akkoord over nieuwe cao voor bakkers

De laatste ronde van de onderhandelingen over een nieuwe cao bakkersbedrijf op 20 december heeft geen cao-akkoord opgeleverd. Daarom hebben werkgeversorganisaties NVB en NBOV een eindbod neergelegd. Vakorganisaties FNV en CNV roepen hun achterban op het eindbod af te wijzen.

Wat mag je van je medewerkers vragen?

Wat mag je van je medewerkers vragen?

De decembermaand staat garant voor drukte en goede omzetten. Om die periode tot een succes te maken, wordt er een flink beroep gedaan op alle werknemers. Wat mag je als ondernemer van mensen vragen?