Bakkerij Voncken opent langverwachte flagshipstore in Kerkrade

14 juni 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Bakkerij Voncken

Na een reis van 116 jaar ambacht en vakmanschap heeft Bakkerij Voncken op dinsdag 13 juni haar flagshipstore geopend aan de Rodaboulevard te Kerkrade. De nieuwe flagshipstore is onderdeel van een grote uitbreiding van de huidige productielocatie die het bedrijf later deze zomer volledig in gebruik neemt.

“De opening van de flagshipstore is een lang gekoesterde droom en komt na jaren van keihard werken uit. Wij zijn onze medewerkers enorm dankbaar, want uiteindelijk realiseer je dit niet alleen. Dit is een teamprestatie van groots formaat”, zegt Frans Voncken. De afgelopen jaren opende het bedrijf op verschillende locaties in Zuid-Limburg diverse filialen met een full service concept: winkels met naast een bakkerij ook een uitgebreide lunchroom. In de flagshipstore in Kerkrade is alles te vinden waar Bakkerij Voncken voor staat. Een winkel en lunchcafé vol brood, banket, patisserie, ijs en chocolade.  

Inzetten op beleving

“De wensen van een consument veranderen sneller dan ooit. Met een normale bakkerswinkel kom je er tegenwoordig niet meer”, vertelt Julien De la Haije. “Wij hebben als bedrijf een aantal jaar geleden ingezet op het creëren van belevingswinkels waar de consument het ware geluk kan ervaren en kopen. Met het openen van onze flagshipstore bouwen we verder aan deze visie en voelt dit echt als de kers op de taart.”

Bakkerij Voncken Taartenshowroom (© Bakkerij Voncken)

Taartenshowroom

Een uniek onderdeel van de flagshipstore is de taartenshowroom vol creaties en ideeën. Piroschka Voncken: “Voor mij is vandaag een droom in vervulling gegaan. Een taartenshowroom waar klanten hun ultieme taart kunnen samenstellen, dat is iets daar droom ik al jaren van. Met onze nieuwe taartenshowroom kunnen wij deze expertise nog verder uitbouwen en nog meer mensen het ultieme geluk bezorgen.”

Bakkerij Voncken zal de komende weken de nieuwe productielocatie, gelegen achter de flagshipstore, verder afbouwen en in gebruik nemen. Daarmee wil het bedrijf er alles aan doen het ambacht ook in de toekomst te waarborgen.

Altijd op de hoogte blijven?