Opening negentiende filiaal in Maastricht

9 oktober 2020

Bakkerij Voncken opende in de ochtend van 9 oktober haar negentiende filiaal in Maastricht. Theo Bovens, commissaris van de Koning in de provincie Limburg, verrichtte omstreeks 11.00 uur de officiële opening door een roze lint door te knippen.

"Het is voor ons altijd al een droom geweest om een winkel te openen in Maastricht, dat we na al die jaren de juiste plek hebben gevonden is voor ons geweldig", verteld Frans Voncken (directie) trots. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren diverse filialen omgetoverd naar een full service concept, waarbij de bakkerijwinkels werden uitgebreid met een lunchroom.

Chocolaterie

De nieuwe winkel in Maastricht heeft als eerste winkel ook een uitgebreide chocolaterie met eigen gemaakte chocolade. "Wij zien de laatste jaren dat het Duitse lunchcafé concept steeds populairder wordt in Limburg. Daar proberen wij doormiddel van onze full service winkelconcept op in te spelen. Het toevoegen van een chocolaterie is een persoonlijke droom waar ik als kind al van droomde", aldus Piroschka Voncken (directie).

Centrale ligging

Bakkerij Voncken opening_1

De nieuw geopende winkel ligt in het winkelcentrum De Beente, in de wijk Heugem. Een locatie waar Bakkerij Voncken bewust voor heeft gekozen. "De winkels die wij de afgelopen jaren hebben verbouwd naar het nieuwe concept hebben allemaal een centrale ligging, waarbij bereikbaarheid en gemak de belangrijkste kenmerken zijn. De moderne consument wil graag kwaliteit, maar moet dit snel en makkelijk kunnen bereiken. Bij het bepalen van de locatie in Maastricht was dit de belangrijkste voorwaarden. Met de uitgebreide parkeermogelijkheid en snelle uitvalswegen hebben we met de winkel in de Beente in onze ogen de perfecte locatie gevonden om de harten van de Maastrichtenaar te veroveren’’, aldus Julien De la Haije (directie).

Bakkerij Voncken

De geschiedenis van Bakkerij Voncken begon in 1907. Toen opende Karel Voncken de eerste bakkerij aan de Sittardweg. Het familiebedrijf groeide uit tot een onderneming met negentien winkels. Sinds 1993 staan Frans en Piroschka Voncken aan het roer. Met de nieuwe winkel in Maastricht bouwt Bakkerij Voncken verder aan haar naamsbekendheid in Zuid-Limburg en zal de komende maanden nog een aantal nieuwe winkels in de regio openen.

Altijd op de hoogte blijven?