Bakkerij Voncken breidt uit met twee winkels

22 oktober 2020

Bakkerij Voncken gaat uitbreiden met twee bestaande bakkerswinkels. De bakker uit Kerkrade neemt Bakkerij Prevoo uit Margraten en Berg en Terblijt over. Met deze overnames staat de teller op 1 november op 21 winkels.

De overname van Bakkerij Prevoo stond niet op de investeringskalender voor dit jaar, maar stond volgens Piroschka Voncken wel altijd op het lijstje van potentiële nieuwe winkels. "Toen wij begin juni de vraag kregen of wij geïnteresseerd waren om Bakkerij Prevoo over te nemen was dat niet meteen een gelopen race. Naast ons waren er nog een aantal andere bakkerijen in de race voor de overname. Uiteindelijk hebben wij het vertrouwen gekregen door de opvolging die wij reeds binnen ons bedrijf hebben, waarmee wij voor nu en in de toekomst de werkgelegenheid van haar medewerkers kan waarborgen. Natuurlijk een geweldig vertrouwen waarmee ons bedrijf wederom wordt verrijkt met twee geweldige winkels."

Assortiment

Door de overname zal het assortiment van bakkerij Prevoo veranderen, zowel qua diversiteit als grootte. Het huidige assortiment van bakkerij Prevoo is volgens de nieuwe eigenaar kwalitatief hoogstaand maar qua keuze en diversiteit niet vergelijkbaar met het assortiment van bakkerij Voncken. "Het assortiment in onze winkels is bijzonder groot, waarmee wij proberen onze klanten optimaal te bedienen", vertelt Julien De la Haije. "Binnen alle productcategorieën is er genoeg keuze voor iedereen. Onze taartenspecialisten kunnen zelfs meer dan 1000 soorten taarten maken, daarmee zijn wij uniek in de regio. Ons doel is om de inwoners van Margraten en Berg en Terblijt te blijven voorzien van hoogwaardige ambachtelijke producten doormiddel van een uitgebreid assortiment. In de toekomst zal ons assortiment wel iets compacter worden, maar dit neemt niet weg dat wij een aantal top producten van Bakkerij Prevoo zullen toevoegen aan ons assortiment."

Productielocatie

Gezien de plannen om de productielocatie in Kerkrade komend jaar met 3500 vierkante meter te gaan uitbreiden past volgens Frans Voncken deze overname perfect in het plaatje. "Wij hebben nog nooit geïnvesteerd zonder dat wij de garantie hadden van een stabiele omzet, deze overname maakt uitbreiding volgend jaar geen must maar een noodzaak", aldus Frans Voncken.

Voor Frank, die samen met zijn vrouw, in 1993 de bakkerij van zijn ouders aan de Sittarderweg in Heerlen overnam en het vervolgens uitbouwde tot een ambachtelijk bedrijf met meer dan 200 medewerkers is dit een unieke mijlpaal. "De overname van bakkerij Prevoo doet ons terugdenken aan waar het voor ons ooit begon. We waren een kleine lokale ambachtelijke bakkerij in Heerlen met veel aandacht voor onze producten waarmee wij onze trouwe klanten bediende. Dat bedrijf zijn wij nog altijd alleen in een iets groter jasje. Daarom weten wij ook hoe belangrijk het is dat de medewerkers behouden blijven voor de gemeenschap van Margraten en Berg en Terblijt. Want zonder de toewijding van deze betrouwbare gezichten heeft ook ons rijke assortiment geen kans van slagen’, vertelt Frans Voncken

Strategie

Begin oktober opende Bakkerij Voncken al het negentiende filiaal in de wijk Heugem te Maastricht. "Een ultra moderne bakkerswinkel die van alle gemakken is voorzien waarmee de moderne consument op haar wenken wordt bedient." Het familiebedrijf stippelt daarmee naar eigen zeggen een duidelijke strategie uit voor de toekomst en met een aanstormende vijfde generatie heeft het bedrijf een sterk fundament in handen om verder op te bouwen.

Op dinsdag 3 november gaan de winkels onder bakkerij Voncken verder en zullen de klanten zoals ze gewend zijn worden verwelkomt met dezelfde glimlach en toewijding als in het tijdperk Prevoo. 

 

Altijd op de hoogte blijven?