Bakkerij Pré Pain en MaGie Creations ontwikkelen duurzaam broodconcept van biergraan

15 juni 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Hamide Jafari via Unsplash

Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations hebben de handen ineengeslagen voor het ontwikkelen van een duurzaam broodconcept. Dit brood is gemaakt met biergraan van MaGie Creations: een restproduct uit het bierbrouwproces dat normaliter wordt afgewaardeerd tot veevoer of wordt weggegooid. 

MaGie Creations ontwikkelde het ingrediënt PowerFlour van gedroogd en vermalen biergraan. Het bedrijf verwerkt het in verschillende producten, zoals taart, koekjes en crackers. “Pré Pain is in staat met dit ingrediënt mooie broodconcepten te ontwikkelen waardoor we de levensmiddelenhandel en de consument kunnen laten zien en proeven wat mogelijk is”, zegt Madeleine Gielens, oprichter en directeur van MaGie Creations.

Samen met Pré Pain kunnen partijen gezamenlijk broodconcepten op basis van biergraan ontwikkelen, zoals rustiek tafelbrood voor de horeca of een knapperige baguette. Pré Pain levert vers ingevroren brood dat op locatie afgebakken wordt. Door dit innovatieve brood aan te bieden wil het bedrijf meewerken aan een maatschappij waarin circulariteit in de voedingsmiddelenketen wordt bevorderd.

Altijd op de hoogte blijven?