Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

15 november 2021 Michelle de Koning
Foto: Piet Haaksma

Ze kunnen hun plezier niet op de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mochten nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”

Gejuich ging op toen Bakkerij Oonk uit de envelop kwam als winnaar van de Banket TopVijf. De bakkerij was met vijf man vertegenwoordigd in de zaal en Niels Huuskes kreeg op het podium de trofee overhandigd. “We hebben al vaker met losse onderdelen meegedaan”, vertelt hij, “en ook wel eens een tweede of derde prijs gewonnen. Maar we zijn nog nooit als eerste geëindigd. Dit jaar deden we voor het eerst mee met de Banket Topvijf en dat we nu winnen is geweldig.”

Sierstuk kerst

Het was niet de enige keer dat Oonk deze avond op het podium stond in Drachten. “Natuurlijk gaan we deze in de winkel zetten”, liet Debbie Nuis weten toen zij de trofee voor ‘sierstuk thema kerst’ in ontvangst mocht nemen. En ze doelde daarmee niet alleen op de trofee maar ook op haar showstuk: de kerstboom die ze samen met collega’s André Duinmaayer en Roy Kuilderd maakte. “Ik heb er zoveel plezier aan gehad om te maken, dit is echt mijn ding”, vertelt ze op het podium. En het bijzondere is: ze doet het nog niet eens zo lang. “Ik werk nu een jaar of vier in de bakkerij”, vertelt Debbie na afloop van de prijsuitreiking.

“In totaal werk ik al 23 jaar bij Oonk, maar ik deed voorheen de afwas”, lacht ze met de trofee en bloemen in haar handen. Toen maakte ze ook al wel eens taarten en uiteindelijk waagde ze de overstap van afwas naar banket. “Ik ben een echte fröbelkont en altijd bezig met alle details die moeten kloppen. We hebben met z’n drieën het ontwerp bedacht en ik heb thuis alle poppetjes gemaakt. Heerlijk om zo creatief bezig te kunnen zijn.”

Meer weten over Bakkerij Oonk en de BakkersVakWedstrijden? Lees dan het complete artikel in het komende nummer van Bakkers in bedrijf. Bakkers in bedrijf 10-2021 verschijnt 17 december. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af! 

Altijd op de hoogte blijven?