Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkersvakwedstrijden_bakker Oonk_Foto Piet Haaksma

Foto: Piet Haaksma

Ze kunnen hun plezier niet op de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mochten nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”

Gejuich ging op toen Bakkerij Oonk uit de envelop kwam als winnaar van de Banket TopVijf. De bakkerij was met vijf man vertegenwoordigd in de zaal en Niels Huuskes kreeg op het podium de trofee overhandigd. “We hebben al vaker met losse onderdelen meegedaan”, vertelt hij, “en ook wel eens een tweede of derde prijs gewonnen. Maar we zijn nog nooit als eerste geëindigd. Dit jaar deden we voor het eerst mee met de Banket Topvijf en dat we nu winnen is geweldig.”

Sierstuk kerst

Het was niet de enige keer dat Oonk deze avond op het podium stond in Drachten. “Natuurlijk gaan we deze in de winkel zetten”, liet Debbie Nuis weten toen zij de trofee voor ‘sierstuk thema kerst’ in ontvangst mocht nemen. En ze doelde daarmee niet alleen op de trofee maar ook op haar showstuk: de kerstboom die ze samen met collega’s André Duinmaayer en Roy Kuilderd maakte. “Ik heb er zoveel plezier aan gehad om te maken, dit is echt mijn ding”, vertelt ze op het podium. En het bijzondere is: ze doet het nog niet eens zo lang. “Ik werk nu een jaar of vier in de bakkerij”, vertelt Debbie na afloop van de prijsuitreiking.

“In totaal werk ik al 23 jaar bij Oonk, maar ik deed voorheen de afwas”, lacht ze met de trofee en bloemen in haar handen. Toen maakte ze ook al wel eens taarten en uiteindelijk waagde ze de overstap van afwas naar banket. “Ik ben een echte fröbelkont en altijd bezig met alle details die moeten kloppen. We hebben met z’n drieën het ontwerp bedacht en ik heb thuis alle poppetjes gemaakt. Heerlijk om zo creatief bezig te kunnen zijn.”

Meer weten over Bakkerij Oonk en de BakkersVakWedstrijden? Lees dan het complete artikel in het komende nummer van Bakkers in bedrijf. Bakkers in bedrijf 10-2021 verschijnt 17 december. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af! 

Lees ook
Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Het Bakeplus Event vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september 2022. “In een nieuw jasje en op een nieuwe locatie”, aldus Bakeplus. Het thema is Wereldse Smaken in de bakkerij. Dit wordt tijdens het gehele event uitgedragen in aankleding, inspiratie en producten.

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Ondernemers maken zich zorgen om verhoging minimumloon

Verschillende media meldden vorige week dat het kabinet vanaf volgend jaar het wettelijk minimumloon wil verhogen. Brancheorganisaties in de detailhandel en winkelambachten, waaronder, NBOV, Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) vrezen dat dit tot grote problemen gaat leiden en pleiten voor een...