Bakery Institute organiseert eerste alumnidag

Foto bakery Institute alumnidag

Studenten en oud-studenten van het Bakery Institute bezochten donderdag 12 april het allereerste alumni-event in Zaandam. De middag, bijgewoond door 92 (oud-)studenten, stond in het teken van inspiratie, ontmoeting en discussie. Tegelijk vond ook de vergadering van Bakery Society en de founders van Bakery Institute plaats.

Praktijkcases oud-studenten

De middag begon na een welkomstwoord van Bakery Institute directeur Tamara Hoogerwaard met een carrousel van praktijkcases door oud-studenten. Docenten van de opleiding interviewden hen aan de hand van een zelfgemaakte vlog. Dit leverde inspirerende verhalen op die met de nodige humor werden gebracht. Het deel werd afgesloten met een groepsfoto van alle aanwezige (oud-)studenten.

Demonstratie Boulangerie en patisserie

Foto-Bakery-Institute-alumnidag2-300x176 Na de pauze gaven verschillende innovatieve brood- en banketproducten twee demonstraties. MOF Ludovic Richard gaf de demonstratie Boulangerie, waarbij hij onder meer verschillende brioches liet zien. Xavier Gillard demonstreerde ondertussen in de aangrenzende ruimte diverse eclairs bij de Patisserie demo.

Presentatie theorieboek

De middag werd afgesloten met een toastmoment en aansluitende borrel voor alle leden van Bakery Society, de founders van Bakery Institute en de alumni. Op dat moment vond ook de presentatie van het nieuwste theorieboek van Bakery Institute plaats. Elke oud-student mocht een exemplaar mee naar huis nemen.

De aanwezigen konden tijdens de borrel alle producten die tijdens de demo’s waren gemaakt proeven. Ook was er volop gelegenheid om uitgebreid bij te praten en te netwerken. En dat deden de aanwezigen dan ook. Het Bakery Institute kan terugkijken op een zeer geslaagd event.

Lees ook

Vipam op Bakkersvak

Vipam stond dit jaar voor de zevende keer op Bakkersvak. Dit jaar bood het bedrijf de bezoekers volop inspiratie op het gebied van gebak, chocolade en ijs. [object type="youtube" id="-32hgAJSlCY"]  

Frank Haasnoot geeft masterclass patisserie bij Bakery Institute

Frank Haasnoot geeft masterclass patisserie bij Bakery Institute

World Chocolate Master Frank Haasnoot is terug in Nederland en geeft een masterclass bij het Bakery Institute. In drie dagen leert deze internationale toppatissier de deelnemers alles over verfijnde patisserie. Tijdens deze masterclass deelt Haasnoot zijn nieuwste patisserierecepten. Deze ervaren toppatissier blinkt uit in creativiteit en laat een...

Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw introduceert de Bonjourtruffel

Patisserie de Rouw in Vught introduceert de Bonjourtruffel, gemaakt van blonde Dulcey-chocolade, feuilletine en gezouten karamel. Deze truffel is bedoeld als 'cadeautruffel' waarbij om de verpakking een banderol met een wens of bedankje komt. Ook komen de eigenaren Doris en Arthur met nieuwe themaverpakkingen en decoraties. De Bonjourtruffel is een...

Productiemedewerkers industriele bakkerij

Productiemedewerkers industriele bakkerij

Beschrijving Productiemedewerkers en industriele banketbakkers vervullen een belangrijke taak. Samen met je collega's zorg je ervoor dat duizenden mensen elke dag...

Broodbakker omgeving Rotterdam

Broodbakker omgeving Rotterdam

Beschrijving Als broodbakker bij Het Ambacht maken wij de match naar vacatures voor de lange termijn. Voor ieder wat wils, heb je de ervaring of ambitie voor de...

Banketbakker omgeving Helmond

Banketbakker omgeving Helmond

Beschrijving In deze functie produceer je de lekkerste gebaksproducten uit Limburg. Samen met je collega’s verzorg je veel handwerk, maar ben je ook in staat...