Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

Chefsdagen 3_Bakery Institute

De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers de weg naar Zaandam te vinden voor diverse cursussen. Voor het opdoen van nieuwe kennis over een specifiek onderwerp blijkt dit de beste manier van leren. Het cursusaanbod is dan ook nog steeds divers en valt sinds kort onder de STAP subsidie.

Soms is de situatie anders. Je beheerst de basis, maar het blijkt toch lastig om het succesvol te maken in je eigen werkcontext. De laatste tijd ging Bakery Institute steeds vaker naar bakkerijen toe om medewerkers hierbij te ondersteunen. Al deze lessons learned zijn vertaald in een nieuwe cursus: CHEFSDAGEN BANKET.

Toekomstproof

Met een tekort aan personeel, schaarse grondstoffen, torenhoge energierekeningen en een onzekere consument, is de verleiding groot om bij de bloemzakken neer te zitten. Ware het niet dat het verleden ons leert dat veel ondernemers juist in crisistijd vooruit kijken en investeren. Bakery Institute denkt graag mee in het toekomstproof maken van je bedrijf. Niet voor jou, maar met jou.

Chefsdagen 2_Bakery Institute

Vakkennis

Gerard Blaauw, docent: “Banketbakkers komen vaak met dezelfde vraag: kun je ons gebak een modernere uitstraling geven? Een andere afwerking is snel te verzinnen en voor de korte termijn kan een bakker weer vooruit. Maar vaak is er meer te doen: het assortiment is groot, de werkdruk hoog, de inkoop van halffabricaten en mixen wordt gezien als de oplossing, maar de marges worden steeds kleiner en onderscheidend is het product evenmin. Een bijkomend risico is dat vakkennis langzaamaan verdwijnt binnen een bedrijf. 

Dit zijn grote vraagstukken die niet in één maand te veranderen zijn. In kleine stapjes kan dat zeker wel, vandaar de cursus. Daarbij ben je als bakker zelf de belangrijkste succesfactor, want jij bepaalt de koers van je bedrijf. De lesdagen geven nieuwe inzichten en zijn tegelijk een stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan. 

Wij schrijven niet voor hoe het moet, we geven de hulpmiddelen en zetten je vooral aan het denken over keuzes die je kunt maken. Daarnaast ben je een jaar lang met vakgenoten onderweg die soms dezelfde keuzes moeten maken wat enorm inspirerend werkt.”

Ben je ondernemer en/of chef en wil je graag vernieuwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Samen met een kleine groep vakgenoten ga je tijdens de chefsdagen aan de slag met vragen als:

  • Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan qua moderne afwerking en smaak?
  • Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment?
  • Hoe kan ik in kleine stappen veranderen, breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten met een doorlooptijd van een heel jaar zodat het goed te combineren is met het dagelijks werk. De cursus is een afwisseling van discussie, toepassing in opdrachten, inspiratie van voorbeelden binnen en buiten de branche, demonstratie en baksessies. De eerste aanmeldingen druppelen binnen. Wil je er meer van weten? Zoek contact met Bakery Institute en we bekijken samen of deze cursus past bij je leerwensen.

Chefsdagen 1_Bakery Institute

 

Dossiers
Lees ook
Ministerie SZW geeft vier tips om je loopbaan een boost te geven

Ministerie SZW geeft vier tips om je loopbaan een boost te geven

Op dinsdag 1 november komt het STAP-budget voor de laatste keer in 2022 beschikbaar. Werkende Nederlanders kunnen deze subsidie gebruiken om zich verder te ontwikkelen en de positie op de arbeidsmarkt te versterken. In de aanloop geeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vier tips om je loopbaan een boost te geven. 1. Maak prioriteit...

‘Moderne studenten vragen om fris lesmateriaal’

‘Moderne studenten vragen om fris lesmateriaal’

De student van vandaag is anders dan vroeger. Dat vraagt om gemoderniseerd lesmateriaal. Bakery Institute werkt momenteel samen met horeca-expert en uitgeverij SVH aan een compleet nieuw lespakket voor het mbo.

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief