Bakery Institute lanceert Chefsdagen Banket

Chefsdagen 3_Bakery Institute

De afgelopen tien jaar wisten honderden banketbakkers de weg naar Zaandam te vinden voor diverse cursussen. Voor het opdoen van nieuwe kennis over een specifiek onderwerp blijkt dit de beste manier van leren. Het cursusaanbod is dan ook nog steeds divers en valt sinds kort onder de STAP subsidie.

Soms is de situatie anders. Je beheerst de basis, maar het blijkt toch lastig om het succesvol te maken in je eigen werkcontext. De laatste tijd ging Bakery Institute steeds vaker naar bakkerijen toe om medewerkers hierbij te ondersteunen. Al deze lessons learned zijn vertaald in een nieuwe cursus: CHEFSDAGEN BANKET.

Toekomstproof

Met een tekort aan personeel, schaarse grondstoffen, torenhoge energierekeningen en een onzekere consument, is de verleiding groot om bij de bloemzakken neer te zitten. Ware het niet dat het verleden ons leert dat veel ondernemers juist in crisistijd vooruit kijken en investeren. Bakery Institute denkt graag mee in het toekomstproof maken van je bedrijf. Niet voor jou, maar met jou.

Chefsdagen 2_Bakery Institute

Vakkennis

Gerard Blaauw, docent: “Banketbakkers komen vaak met dezelfde vraag: kun je ons gebak een modernere uitstraling geven? Een andere afwerking is snel te verzinnen en voor de korte termijn kan een bakker weer vooruit. Maar vaak is er meer te doen: het assortiment is groot, de werkdruk hoog, de inkoop van halffabricaten en mixen wordt gezien als de oplossing, maar de marges worden steeds kleiner en onderscheidend is het product evenmin. Een bijkomend risico is dat vakkennis langzaamaan verdwijnt binnen een bedrijf. 

Dit zijn grote vraagstukken die niet in één maand te veranderen zijn. In kleine stapjes kan dat zeker wel, vandaar de cursus. Daarbij ben je als bakker zelf de belangrijkste succesfactor, want jij bepaalt de koers van je bedrijf. De lesdagen geven nieuwe inzichten en zijn tegelijk een stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan. 

Wij schrijven niet voor hoe het moet, we geven de hulpmiddelen en zetten je vooral aan het denken over keuzes die je kunt maken. Daarnaast ben je een jaar lang met vakgenoten onderweg die soms dezelfde keuzes moeten maken wat enorm inspirerend werkt.”

Ben je ondernemer en/of chef en wil je graag vernieuwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Samen met een kleine groep vakgenoten ga je tijdens de chefsdagen aan de slag met vragen als:

  • Met welk assortiment spreek ik toekomstige klanten aan qua moderne afwerking en smaak?
  • Zijn de hardlopers ook de producten waar we het op verdienen en wat is de kostprijs van mijn assortiment?
  • Hoe kan ik in kleine stappen veranderen, breng ik dat over op collega's en betrek ik ze erbij?

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten met een doorlooptijd van een heel jaar zodat het goed te combineren is met het dagelijks werk. De cursus is een afwisseling van discussie, toepassing in opdrachten, inspiratie van voorbeelden binnen en buiten de branche, demonstratie en baksessies. De eerste aanmeldingen druppelen binnen. Wil je er meer van weten? Zoek contact met Bakery Institute en we bekijken samen of deze cursus past bij je leerwensen.

Chefsdagen 1_Bakery Institute

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...

Bakery Sweets Center in gesprek over aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt

Bakery Sweets Center in gesprek over aansluiting vinden bij de arbeidsmarkt

Veel bedrijven kampen met een personeelstekort vanwege de aansluiting van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Dat vraagt om meer inzicht en een creatievere aanpak als de bakkerijsector wil blijven meedoen in de zoektocht naar goed personeel. Tijdens het BSC event gaan Sandra Berenpas en Marjolein Eenink hierover in gesprek met de leden van Bakery Sweets...