Alles over ijsbereiding in -12°C Gelato

-12C gelato

Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over ijsbereiden, -12°C Gelato van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Het boek biedt een schat aan informatie voor de professionele ijsbereider, met techniek, recepten en de mooiste desserts.

Bas van Haaren en Nils Hendrikse hebben samen een schat aan ervaring op ijsgebied. Niet alleen als ijsbereider maar ook als vakdocent bij het IJscentrum. De twee vullen elkaar naar eigen zeggen perfect aan. Waar de één uitblinkt in creativiteit, doet de ander dat op technisch vlak. Die kwaliteiten komen samen in het boek -12°C Gelato.

Techniek en recepten

De titel van het boek -12°C Gelato spreekt voor zich. -12°C is de perfecte temperatuur voor het serveren van een ijsje. Voor het maken van een perfecte gelato is de juiste theoretische kennis noodzakelijk. In het boek is daar uitgebreid aandacht voor met onder andere aandacht voor de geschiedenis van ijs, wat is ijs en informatie over de grondstoffen.

In het boek leggen Bas van Haaren en Nils Hendrikse uit hoe een ijsbereiders hun eigen recepten kunnen samenstellen, welke grondstoffen ze gebruiken en hoe deze aangepast moeten worden voor gebruik in een dessert. Daarnaast is er ook aandacht voor allergenen, vegan en suikerreductie.

-12°C Gelato

Het boek -12°C Gelato verschijnt 3 juni. En het is al mogelijk om het boek nu al te bestellen via de websites van Bas van Haaren en Nils Hendrikse. Er is al veel belangstelling voor dit boek in binnen- en buitenland, met bestellingen uit onder andere Zweden, Polen, Maleisië, Verenigde Staten, Belgie en Indonesië.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Recept voor Puravita Extra Donker Meergranenbrood

Recept voor Puravita Extra Donker Meergranenbrood

Consumenten Puravita Extra Donker is een vezelrijk brood boordevol vitamine B1 en B9. Consumenten geven in ons taste tomorrow consumentenonderzoek ook aan dat vezels een gezonde impact geven aan brood. Tevens zegt een grote meerderheid dat vezels een gezonde impact hebben op de spijsvertering.