500ste bericht op Bakkerspedia.nl geplaatst

6 juli 2017

Bakkerspedia heeft een mijlpaal bereikt: het 500ste kennisartikel is gepubliceerd. Bakkerspedia is de eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gehaald, gebracht en gedeeld.

Carla Zwierstra

“Het is fantastisch dat we in drie maanden tijd zo’n enorme groei hebben kunnen realiseren”, vindt Carla Zwierstra, die als directeur van de Nationale Bakkerij Academie (NBA) de scepter zwaait bij Bakkerspedia. “We begonnen met 350 artikelen tijdens de lancering op 28 maart. Dat we de database in zo’n korte tijd zo konden laten groeien, hadden we niet verwacht. Dit is alleen mogelijk dankzij de input van vakgenoten, die met ons meedenken en ons vragen over bepaalde onderwerpen te schrijven.”

Zwierstra wil dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen, in welke vorm dan ook. Vanzelfsprekend betekent deze mijlpaal niet dat de invoer van kennisartikelen nu stopt. “We zijn continu op zoek naar nieuwe input en naar verdieping voor bestaande artikelen. Bakkerspedia is een databank die met de sector meegroeit. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus onze databank ook.”

Bakkerspedia

Met behulp van feedback op de bestaande artikelen en verzoeken om nieuwe artikelen gaat het team achter Bakkerspedia op naar de volgende mijlpaal: 1000 artikelen. Gebruikers die informatie missen in de databank worden uitgenodigd dit kenbaar te maken via de daarvoor bestemde functie op www.bakkerspedia.nl, zodat de kennisbeheerders hierover nieuwe artikelen kunnen schrijven.

De digitale databank is toegankelijk voor alle branchegenoten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is te raadplegen via www.bakkerspedia.nl.

 

Altijd op de hoogte blijven?