500ste bericht op Bakkerspedia.nl geplaatst

bakkerspedia

Bakkerspedia heeft een mijlpaal bereikt: het 500ste kennisartikel is gepubliceerd. Bakkerspedia is de eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gehaald, gebracht en gedeeld.

Carla Zwierstra

“Het is fantastisch dat we in drie maanden tijd zo’n enorme groei hebben kunnen realiseren”, vindt Carla Zwierstra, die als directeur van de Nationale Bakkerij Academie (NBA) de scepter zwaait bij Bakkerspedia. “We begonnen met 350 artikelen tijdens de lancering op 28 maart. Dat we de database in zo’n korte tijd zo konden laten groeien, hadden we niet verwacht. Dit is alleen mogelijk dankzij de input van vakgenoten, die met ons meedenken en ons vragen over bepaalde onderwerpen te schrijven.”

Zwierstra wil dan ook iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen, in welke vorm dan ook. Vanzelfsprekend betekent deze mijlpaal niet dat de invoer van kennisartikelen nu stopt. “We zijn continu op zoek naar nieuwe input en naar verdieping voor bestaande artikelen. Bakkerspedia is een databank die met de sector meegroeit. Kennis is altijd in ontwikkeling, dus onze databank ook.”

Bakkerspedia

Met behulp van feedback op de bestaande artikelen en verzoeken om nieuwe artikelen gaat het team achter Bakkerspedia op naar de volgende mijlpaal: 1000 artikelen. Gebruikers die informatie missen in de databank worden uitgenodigd dit kenbaar te maken via de daarvoor bestemde functie op www.bakkerspedia.nl, zodat de kennisbeheerders hierover nieuwe artikelen kunnen schrijven.

De digitale databank is toegankelijk voor alle branchegenoten en wordt mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Bakkerspedia is te raadplegen via www.bakkerspedia.nl.

 
Lees ook
Snoeien doet bloeien

Snoeien doet bloeien

Ieder jaar beginnen er minder studenten in het mbo. Niet alleen in onze branche, maar in het gehele mbo; een trend die door de coronapandemie versneld lijkt te zijn.

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

NBOV: Bakkers actief bezig met verduurzaming bakkerij

Verduurzaming is een belangrijk thema. Al was het alleen maar vanwege de stijgende energieprijzen. Ook bakkers zijn hiermee bezig en proberen hun bakkerij te verduurzamen. Dat blijkt uit een flitspeiling van NBOV, waaraan 25 procent van de leden mee deden.

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Nieuwe receptuur kan voor uitdagingen zorgen

Productontwikkeling of het maken van een aangepaste receptuur levert naast mooie nieuwe producten ook wel eens uitdagingen op bij het bepalen van de naam of het geven van de informatie.