Bakkers in bedrijf | editie 8-2020

Bakkers in bedrijf 8-2020

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is Feestdagen.

In deze editie

  • Feestdagen & corona
    Kansen voor bakkers
  • Van Nederlands graan tot lekker brood
    De hele broodketen in eigen hand
  • Bakkersgeheimen voor de feestdagen
    Over (gevulde) speculaas, staven en oliebollen
  • Feestelijk magazine voor jong en oud
    Bedrijfsinformatie
  • Kansen door corona
    Versondernemers worden smaakhelden
  • Vijf vragen aan...
    RUBIA patisserie
  • Cadeaupakketten
    Wat mag, en wat moet?

Rubrieken

  • De toekomst
  • Uit de branche
  • Column NBOV
  • Column Beko
  • Vraagbaak NBC
  • Financieel
  • Maud
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
Het Graanschap: de hele broodketen in eigen hand

Het Graanschap: de hele broodketen in eigen hand

Vier initiatiefnemers die de hele keten van Nederlands graan tot brood in eigen hand hebben, dat is Het Graanschap. Het graan wordt natuurinclusief geteeld op Schokland (Noordoostpolder) door de boer die het in de molen naast de akkers vermaalt. In Laren staat het broodlab, waar het brood vers gebakken wordt.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: Decemberspecial Bakwerk 2020 klaar voor verzending

Als COVID-19 ons iets heeft gebracht, is het de (her)waardering van klein geluk. Thuisblijven, samen zijn met familie, tijd voor elkaar. Waarden die ook in december sterk worden gevoeld en beleefd. Draag er als ambachtelijke bakker je eigen steentje aan bij! Bijvoorbeeld in de vorm van Bakwerk: een sfeervol en kleurrijk consumentenmagazine.

Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers

Feestdagen & corona: Kansen voor bakkers

De herfst doet zijn intrede. Tijd om ons op te maken voor de feestdagen. Die zullen er dit jaar anders uitzien dan anders. De wens om uit te pakken zal er echter niet minder om zijn, bijvoorbeeld met lekker eten. Leveranciers proberen de bakker zoveel mogelijk te ontzorgen en de kans te geven zich te onderscheiden.

Bakkersgeheimen voor de feestdagen

Bakkersgeheimen voor de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur maken bakkerijen en patisserieën zich op voor drukke dagen. Met een lekker product en goede marketing kan de verkoop verdubbelen en lonkt er zelfs landelijke faam. Wij spraken een aantal prijswinnaars van bakkerswedstrijden over de sleutel van hun succes.

Kansen door corona

Kansen door corona

Jarenlang had de versspecialist het zwaar, vastgeklemd tussen supermarkten enerzijds en horeca en luxere eetwinkels anderzijds. Ook van de fors stijgende online verkopen profiteerde het ambacht minimaal. COVID-19 lijkt hierin verandering te hebben gebracht, althans voor een deel van de versondernemers.

Vijf vragen aan RUBIA patisserie

Vijf vragen aan RUBIA patisserie

In de Vleeshouwerstraat in Deventer, op een toplocatie tussen de wat duurdere restaurants, ligt RUBIA patisserie. Een zaak waar luxe patisserie, nieuwe smaken en bijzondere chocolade worden tentoongesteld als ware kunstwerkjes. Bakkers in bedrijf stelt vijf vragen aan de ambitieuze eigenaresse Cynthia van der Giessen.

Feestdagen

Feestdagen

Op een zonnige herfstdag met een graad of 22 leggen we de laatste hand aan deze feestdageneditie van Bakkers in bedrijf. De eerste kruidnoten zijn gesignaleerd en de temperatuur later deze week zal ons doen verlangen naar de eerste warme chocomelk met iets lekkers erbij. Bakkers zijn natuurlijk al bezig met het assortiment van de komende maanden en...

‘Je ziet wat eten doet voor mensen’

‘Je ziet wat eten doet voor mensen’

Josje Moonen (25) werkt als patissier bij Bontom in Nijkerk. Dit voorjaar won ze de Jurgen Willems Motivatieprijs. Haar toekomst ziet ze echter niet alleen in de patisserie, ze wil ook graag anderen onderwijzen in het bakkersvak. “Door anderen het vak te leren, ontwikkel je jezelf ook.”

Voorkomen is beter

Voorkomen is beter

Een interessante vraag die je jezelf als ondernemer af en toe moet stellen: waarom koopt iemand niet bij mij? Vertaald naar de NBOV luidt die: waarom wordt iemand geen lid van de NBOV? De laatste weken heb ik daarom veel contact gehad met ondernemers die de toegevoegde waarde van de NBOV niet zien. Sommigen zijn nooit lid geweest; anderen hebben recent...

Bereid u voor op decemberdrukte

Bereid u voor op decemberdrukte

De drukke decembermaand komt eraan en het coronavirus is de deur nog niet uit. Er gelden nog steeds allerlei beperkende maatregelen, die naar verwachting ook eind 2020 nog wel zullen gelden. Je hoeft geen glazen bol te hebben om te kunnen bedenken dat het een bijzondere en nog drukkere decembermaand zal worden dan altijd al het geval is.