Vijf vragen aan RUBIA patisserie

Rubia patisserie_BIB 8-2020_1

Cynthia van der Giessen (rechts) en patissier Anne Post, een bekende naam in het vak (foto: RUBIA patisserie). In de Vleeshouwerstraat in Deventer, op een toplocatie tussen de wat duurdere restaurants, ligt RUBIA patisserie. Een zaak waar luxe patisserie, nieuwe smaken en bijzondere chocolade worden tentoongesteld als ware kunstwerkjes. Bakkers in...
Dossiers
Lees ook
Coronacrisis zorgt voor meer professionele bakkers

Coronacrisis zorgt voor meer professionele bakkers

Dit jaar kwamen er maar liefst 185 nieuwe brood- en banketbakkers bij. Dit blijkt uit cijfers van BoldData. Een belangrijke oorzaak is waarschijnlijk de tweede coronagolf.

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederland 'ontkookt': steeds meer kant-en-klaar en thuisbezorgde maaltijden

Nederlanders, en dan met name volwassenen tussen 18 en 40 jaar, eten steeds vaker kant-en-klaar of thuisbezorgde maaltijden. Mensen ervaren tijdnood, hebben vaker geen zin om te koken, maar vinden gezond en lekker eten wel belangrijk.

'Industriële bakkerijen voelen effecten van corona nog steeds'

'Industriële bakkerijen voelen effecten van corona nog steeds'

De coronacrisis heeft nog steeds impact op de industriële bakkerijen. Dit concludeert de NVB op basis van twee enquêtes die de vereniging onder haar leden hield.