Bakkers in bedrijf - editie 6-2019

BIB 6-2019

Chocolade, wie is er niet gek op. Als reep, in bonbons, in koekjes en ijsjes: de hele wereld is zot op het bruine goedje. Vroeger was het een bijna onbetaalbaar luxe-product, maar eind 18e eeuw begon chocolade in prijs te dalen en konden ook gewone mensen genieten van de lekkernij. Chocolade is het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf.

In deze editie 

  • Chocolatemakers streeft naar écht eerlijk
  • Veganistische bonbons van Viola’s Patisserie
  • Let op de berekening van heffingen
  • Chocolade in Koeweit - Patissier Daniël Jongsma maakt dromen waar
  • Een kijkje in de Tony’s Chocolonely minifabriek
  • Van offline naar online - Vertel generaties jouw verhaal
  • Ondernemen in de Mall of the Netherlands

Rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Vraagbaak NBC
  • Financieel
  • Column Beko
  • Beurzen
  • Column NBOV
  • Recept NPT
  • Boeken
In deze editie
Duurzaam op alle fronten

Duurzaam op alle fronten

Echt eerlijke en duurzame chocolade, bestaat dat eigenlijk? Als je afgaat op de verschillende certificaten die door producenten gevoerd worden, wel. Maar waar deze certificaten precies voor staan en of gemaakte claims daadwerkelijk gecontroleerd worden, blijft voor de consument ondoorgrondelijk. Daarom wil Chocolatemakers het anders doen.