Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Bedrijfsinformatie
Adverteren
Foodbanen
Bakkers in bedrijf | editie 9-2023
In deze editie
Honderd procent traceerbare cacao
Honderd procent traceerbare cacao en eerlijke prijzen voor cacaoboeren. Dat is een belofte van Tony’s Chocolonely. Dankzij de BeanTracker is de cacao volledig traceerbaar. De techniek deelt Tony’s gra...
6 november 2023
Naomi Heidinga
Lef
REDACTIONEEL #9 | Henkrik Wullems van De Ambachterij is gek op brood bakken. Echt, er zijn weinig dingen die hij liever doet dan dat, maar geen haar op zijn hoofd dat hij in het holst van de nacht zij...
7 november 2023
Janneke Vermeulen
Klanten nemen eigen broodzak mee. Waar let u op?
Neemt een klant een eigen broodzak mee naar de winkel? Dit duurzame gebaar vraagt wat extra aandacht van u.
7 november 2023
Pauline Houtsma (NBC)
Uitdagend coolbake-concept
Waar de meeste supermarktbroodjes als voorgebakken producten op de winkelvloer ‘slechts’ worden afgebakken, besloot Jumbo om een deel van het kleinbrood en de baguettes juist in de winkels te bakken. ...
7 november 2023
Janneke Vermeulen
Branche RI&E gaat tijd en geld schelen
We staan op het punt om een belangrijke stap te zetten naar nog veiliger werken in de branche. De NBOV legt, samen met haar partners op dit gebied, de laatste hand aan het opstellen van een branche RI...
7 november 2023
NBOV
‘Het is een persoonlijke uitdaging’
De titels Meester Boulanger en Meester Patissier zijn alleen weggelegd voor de allerbesten, die de Meesterproef met succes hebben afgelegd. Nieuwe Meesterexamens staan gepland voor het voorjaar van 20...
7 november 2023
Kosten besparen
Op het moment van schrijven is er een onderhandelingsakkoord voor de cao. Ik ben blij dat we er eindelijk uit lijken te komen, maar hou toch ook wel even mijn hart vast over de stijgende personeelskos...
7 november 2023
Arend Kisteman (Voorzitter NBOV)
Zoete verleiding of zure nasmaak?
Het is weer die tijd van het jaar waarin ondernemers en adviseurs in het mkb hun rekenmachines tevoorschijn halen, want de belastingplannen zijn aangekondigd. Voor sommigen is het een zoete verleidin...
7 november 2023
Bouwer & Officier
‘Sector is nu aan zet’
Meer ketensamenwerking en meer zichtbaarheid voor duurzame innovaties in de bakkersbranche. Dat is het doel van het nieuwe innovatieplatform ‘Kop boven het graanveld’ en de daaraan gekoppelde Innovati...
21 november 2023
Bianca Roemaat
‘Er stroomt blauw bloed door onze aderen’
Of ze dan nu eindelijk lekker gaan genieten? Of mooie reizen gaan maken? Henk en Helma Elemans kunnen die vragen rondom hun aanstaande pensionering niet meer horen. Maar aan het einde van dit jaar sto...
4 december 2023
Linda van ’t Land
1
2
>
>>
Bakkers in bedrijf | editie 9-2023