Ontbijt(je)

Ontbijt

Het gaat goed met de economie. Dat is te merken, ook op de weg. Wat een drama… Elke ochtend en avond staan er door heel Nederland files. De ene monsterfile volgt de andere op. Veelal veroorzaakt door ongelukken. Volgens mij is de oorzaak vaak het gebruik van de telefoon in de auto. Je zit zo lang in de auto, dus even je mail bekijken of een appje sturen kan toch wel? We gaan steeds vroeger de weg op ( ik ook), om de files voor te zijn. Maar helaas doet iedereen dat, waardoor de files steeds vroeger ontstaan.  Het ontbijten slaan we over, of doen we in de auto. Maar toch is het ontbijt aan een enorme opmars bezig. Daar kunnen we als bakkerijsector van profiteren.

Er is steeds meer aandacht voor gezonde voeding. Iedereen weet inmiddels dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Kijk een wat er op stations gebeurt. Elke ochtend staan er rijen voor een goede kop koffie met een broodje voor onderweg. De ontbijtcafés schieten als paddenstoelen uit de grond. De meeste lunchrooms gaan ook in de ochtend open en bieden een ontbijt aan. Een mooie aanvulling op de omzet. Vaak is het ontbijt niet gebonden aan een tijd, maar wordt een all day breakfast geserveerd.  De klant bepaalt tenslotte zelf hoe laat hij wil ontbijten. Waarom zou dat alleen tot 10 uur kunnen?

De lunchrooms doen het goed. De afgelopen vijf jaar is het aantal lunchrooms in Nederland met 25 procent gestegen tot circa 3.000. De afgelopen tien jaar zelfs met 37 procent! Een schril contrast met de bakkerswinkel. Voor je het weet zijn er meer lunchrooms dan bakkerswinkels. Terwijl ontbijten eigenlijk bij de bakker moet gebeuren. We staan toch niet voor niets elke dag vroeg op om vers brood en de lekkerste croissants te bakken!?

Moeten bakkers dan allemaal een bakkerscafé worden? Nee, dat zeker niet. Maar wat zou het lekker zijn als je voor je naar het werk gaat een goed kop koffie met een lekkere croissant kunt halen bij de lokale bakker. Voor je de file in gaat.

Lees ook
Geen account meer nodig voor Bakkerspedia

Geen account meer nodig voor Bakkerspedia

Vanaf 1 januari 2021 heb je geen account of inlogcode meer nodig om Bakkerspedia, de kennisbank voor de bakkerijbranche te raadplegen. Daarnaast heeft de website een nieuw jasje gekregen.

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Gisteren kondigde premier Rutte een nieuwe lockdown aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen, theaters, bioscopen. musea en niet-essentiële winkels moeten tot en met 19 januari de deuren sluiten. Dit geldt niet voor levensmiddelenwinkels. Dus de bakker, slager, visspecialist, chocolaterie en slijter kunnen gewoon open blijven.

Bakkers die het net even anders doen

Bakkers die het net even anders doen

Vier bakkers die het anders aanpakken dan ‘reguliere’ bakkers. Allen eenpitters die het liefst met de handen in het deeg zitten. Ze delen een liefde voor puur brood met smaak en willen klanten laten zien wat er nog meer kan met brood.

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...