Ik ga lekker toch!

21 juni 2016

Eigenlijk komt het nooit uit; een dag vrij plannen om inspiratie op te doen. Ik betrap mezelf daar ook vaak op. Vol enthousiasme schrijf ik me in voor een congres, seminar of inspiratietour. Een leuke dag met onderwerpen die me aanspreken. Een dag waarop ik even afstand kan nemen van de dagelijkse werkzaamheden. Meestal is de datum dan nog ver weg als ik me inschrijf. Maar voor je het weet staat het ‘uitje’ al voor volgende week in je agenda.  Je schrikt en denkt: “Is dat nu al? Ik heb het zo druk en moet nog zoveel doen.” Je loopt een aantal dagen te wikken en te wegen of je wel zult gaan of gaat afzeggen. Je bedenkt verschillende redenen waarom het eigenlijk niet erg is om af te zeggen. Je hebt het tenslotte druk. Maar eigenlijk weet je dat dit soort dagen nodig zijn om inspiratie op te doen en de accu op te laden. Ideeën krijg je tenslotte niet achter je bureau of in je bakkerij. Je moet eruit om te zien wat anderen doen. Nieuwe initiatieven bezoeken en nieuwe mensen leren kennen. Wat drijft je collega’s? Hoe doen zij het en waarom? Je open stellen en even weg uit je vaste patronen. Maar het kan niet, want je bent zo druk…

Onlangs heb ik me toch losgemaakt van de dagelijkse werkzaamheden en samen met een groep bakkers  een inspiratietour door Rotterdam gedaan. De hele dag lekker op de fiets in de buitenlucht. Samen fietsen geeft een gevoel van saamhorigheid en er ontstaan de leukste gesprekken. Je ontmoet nieuwe mensen. Je bezoekt nieuwe initiatieven, spreekt  gedreven ondernemers en hoort wat hen drijft. Ook zij hebben dezelfde worsteling als jij en ervaren dezelfde problemen. Een dagje uit je dagelijkse werkzaamheden brengt je zoveel. Ik kwam thuis vol met ideeën en inspiratie en ben blij dat ik ben gegaan.

Lees het verslag van de Inspiratietour door Rotterdam in editie 6 van Bakkers in bedrijf.

Verschijning: 8 juli.

Altijd op de hoogte blijven?