Ik ga lekker toch!

Eigenlijk komt het nooit uit; een dag vrij plannen om inspiratie op te doen. Ik betrap mezelf daar ook vaak op. Vol enthousiasme schrijf ik me in voor een congres, seminar of inspiratietour. Een leuke dag met onderwerpen die me aanspreken. Een dag waarop ik even afstand kan nemen van de dagelijkse werkzaamheden. Meestal is de datum dan nog ver weg als ik me inschrijf. Maar voor je het weet staat het ‘uitje’ al voor volgende week in je agenda.  Je schrikt en denkt: “Is dat nu al? Ik heb het zo druk en moet nog zoveel doen.” Je loopt een aantal dagen te wikken en te wegen of je wel zult gaan of gaat afzeggen. Je bedenkt verschillende redenen waarom het eigenlijk niet erg is om af te zeggen. Je hebt het tenslotte druk. Maar eigenlijk weet je dat dit soort dagen nodig zijn om inspiratie op te doen en de accu op te laden. Ideeën krijg je tenslotte niet achter je bureau of in je bakkerij. Je moet eruit om te zien wat anderen doen. Nieuwe initiatieven bezoeken en nieuwe mensen leren kennen. Wat drijft je collega’s? Hoe doen zij het en waarom? Je open stellen en even weg uit je vaste patronen. Maar het kan niet, want je bent zo druk…

Onlangs heb ik me toch losgemaakt van de dagelijkse werkzaamheden en samen met een groep bakkers  een inspiratietour door Rotterdam gedaan. De hele dag lekker op de fiets in de buitenlucht. Samen fietsen geeft een gevoel van saamhorigheid en er ontstaan de leukste gesprekken. Je ontmoet nieuwe mensen. Je bezoekt nieuwe initiatieven, spreekt  gedreven ondernemers en hoort wat hen drijft. Ook zij hebben dezelfde worsteling als jij en ervaren dezelfde problemen. Een dagje uit je dagelijkse werkzaamheden brengt je zoveel. Ik kwam thuis vol met ideeën en inspiratie en ben blij dat ik ben gegaan.

Lees het verslag van de Inspiratietour door Rotterdam in editie 6 van Bakkers in bedrijf.

Verschijning: 8 juli.

Lees ook
Geen account meer nodig voor Bakkerspedia

Geen account meer nodig voor Bakkerspedia

Vanaf 1 januari 2021 heb je geen account of inlogcode meer nodig om Bakkerspedia, de kennisbank voor de bakkerijbranche te raadplegen. Daarnaast heeft de website een nieuw jasje gekregen.

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Levensmiddelenwinkels blijven open tijdens lockdown

Gisteren kondigde premier Rutte een nieuwe lockdown aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen, theaters, bioscopen. musea en niet-essentiële winkels moeten tot en met 19 januari de deuren sluiten. Dit geldt niet voor levensmiddelenwinkels. Dus de bakker, slager, visspecialist, chocolaterie en slijter kunnen gewoon open blijven.

Bakkers die het net even anders doen

Bakkers die het net even anders doen

Vier bakkers die het anders aanpakken dan ‘reguliere’ bakkers. Allen eenpitters die het liefst met de handen in het deeg zitten. Ze delen een liefde voor puur brood met smaak en willen klanten laten zien wat er nog meer kan met brood.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Chef Broodbakker omgeving Naaldwijk

Wat ga je doen?Voor een van onze klanten in de omgeving van Naaldwijk zijn we op zoek naar een Chef Broodbakker. In deze functie stuur je het volledige team van...