Dom ei!

Ei

Goedemorgen bakker! Zit er fipronil in je brood? Hoe komt u daar nou bij. In brood zit helemaal geen ei. Oh gelukkig, waarin dan wel? In cake en taarten en nog veel andere producten die wij vers voor u maken.  Weet je dan wel zeker dat er geen fipronil in deze producten zit? Natuurlijk weet ik dit zeker. Wij gebruiken alléén goede eieren. Hoe weet je dit dan zo zeker? In de eierwafels van de supermarkt zit ook fipronil, las ik in de krant. Deze zijn uit de winkel gehaald. Jij gebruikt vast verse eieren van de boer. Op tv zag ik dat fipronil in de eieren komt doordat boeren de stallen schoonmaken met dat spul. Nee, daar hoeft u bij ons niet bang voor te zijn. Wij gebruiken eieren uit een pak. Eieren uit een pak? Ja, dit zijn gepasteuriseerde eieren. Gebruik je dan geen verse eieren? Er staat overal in de winkel dat je lokale verse producten gebruikt. Eieren uit een pak!? Dat had ik echt niet verwacht van jou als warme bakker. Ik koop mijn brood bewust hier en niet in de supermarkt omdat ik daar niet weet wat ik koop en waar het vandaan komt. En jij gebruikt eieren uit een pak!? In brood zit geen ei mevrouw! En we mogen geen verse eieren gebruiken. We mogen alleen maar gepasteuriseerde eieren gebruiken. Daar proeft u niets van. Ik proef echt wel het verschil tussen een vers ei en een oud ei bakker! We gebruiken dit ei voor de voedselveiligheid. Voedselveiligheid?  Maar zit er nu fipronil in de producten of niet?

Hoe vertel jij jouw verhaal?

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
PLUS start met verkoop brood van gisteren

PLUS start met verkoop brood van gisteren

Om voedselverspilling tegen te gaan start PLUS met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent en is tot 11.00 uur te koop, herkenbaar door stickers en speciale borden bij de broodafdeling.

Bakkerij ’t Kraayennest verkoopt Nijmeegs Romeinenbrood

Bakkerij ’t Kraayennest verkoopt Nijmeegs Romeinenbrood

Vanaf vandaag gaat Bakkerij ’t Kraayennest in Nijmegen brood verkopen in haar winkels dat vegan, E-nummervrij en zonder lactose is bereid. Het brood heet Romeinenbrood, vernoemd naar de lange historie van de Romeinen in Nijmegen (Noviomagus).

Alles over ijs, brood en banket tijdens Sigep en A.B Tech

Alles over ijs, brood en banket tijdens Sigep en A.B Tech

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de A.B. Tech Expo: de internationale technologiebeurs voor brood, banket en zoetwaren.