Familie Breimer opent derde vestiging in Sneek

Emondt KMI_Breimer’s Bakkerij _1

‘We hebben gekozen voor een nautisch, moderne uitstraling passend bij Sneek’  

Breimer’s Bakkerij heeft op 1 mei haar derde vestiging geopend in het centrum van Sneek. Het gaat om een zeer ruime winkel van 500 vierkante meter met een grote lunchroom én een ijssalon. In het nieuwe filiaal, dat een nautische, industriële uitstraling heeft gekregen, zijn allerlei bijzondere details te vinden. Zoals een getekend kunstwerk van De Oosterpoort, kleedjes van het Starteiland, het zwaard van een skûtsje en oude speculaasplankjes met streekproducten.

Foto's: Emondt-KMI 

Al jarenlang was het een wens van de familie Breimer om uit te breiden naar Sneek. ‘We hadden al winkels in Joure en Lemmer. Dit zijn beide toeristische plaatsen en vooral Lemmer trekt ontzettend veel watersporters. Ook Sneek is een echte watersportstad. Zodoende leek dit ons een zeer geschikte locatie voor ons derde filiaal. Bovendien hadden we in Sneek al heel wat zakelijke klanten’, legt mede-eigenaar Hendrik Breimer uit.

Een aantal jaar geleden werd hij over de locatie getipt. ‘Aan de rand van het stadscentrum werd een nieuw pand gerealiseerd met op de begane grond een ruim winkeloppervlak van vijfhonderd vierkante meter en daarboven appartementen. Het pand ligt op de doorlooproute naar de winkelstraten, vlakbij een groot parkeerterrein en de Jumbo en tegenover een ambachtelijke slager. En we grenzen ook nog eens aan een woonwijk. Een ideale locatie.’

Aanvulling op winkelaanbod

Emondt KMI_Breimer’s Bakkerij _6

Hoewel er in Sneek al meerdere bakkerijen gevestigd zijn, denkt Hendrik dat zijn winkel een mooie aanvulling vormt op het aanbod. ‘De andere bakkers zijn aan de andere kant van het centrum gevestigd. Bovendien heeft niemand zo’n grote lunchroom en ijssalon en ook wat betreft assortiment proberen we ons te onderscheiden.’

Hendrik vindt de combinatie tussen bakkerswinkel en lunchroom heel belangrijk. ‘Dit is de weg die mijn opa en mijn vader en mijn oom samen met twee tantes in 2004 zijn ingeslagen, want ook in Joure en Lemmer hebben een lunchroom. Volgens mij hoort horeca bij de bakkerswinkel van de toekomst. Waar kun je beter ontbijten en Lunchen als bij de warme bakker?’

‘Waar kun je beter ontbijten en lunchen als bij de warme bakker?’

IJssalon

Emondt KMI_Breimer’s Bakkerij _3

In Sneek heeft de familie Breimer ook een ijssalon aan toegevoegd. ‘Gelukkig kwamen we in contact met een banketbakker, die heel graag zijn eigen ijssalon wilde opstarten. Hij wilde graag met ons samenwerken en heeft IJssalon Eataly geopend. Dat werkt voor ons perfect. De ijssalon heeft een open ijsmakerij. Klanten kunnen vanuit onze winkel de ijsmakers aan het werk zien.’

Ook dat past uitstekend bij de strategie van de familie. ‘In Lemmer hebben we zowel een bakkerij als een banketbakkerij en ook in Joure wordt veel  banket gemaakt. Onze bakkerijen zijn open, zodat klanten de (banket)bakkers aan het werk kunnen zien. In Sneek kunnen klanten zien hoe het ijs wordt bereid.’ De bakkerswinkel en de ijssalon zijn door middel van glazen deuren van elkaar gescheiden. ‘Daardoor kunnen de zaken van elkaar worden afgesloten. De ijssalon en bakkerswinkel hebben andere openingstijden. Als om twaalf uur de ijssalon opengaat, dan gaat de schuifwand open, zodat klanten heen en weer kunnen lopen. Als wij om zes uur sluiten, dan gaan ook de deuren dicht, terwijl de ijssalon tot 22.00 uur open blijft. Dat werkt heel handig.’

Inrichting

Emondt KMI_Breimer’s Bakkerij _4

Wij hadden bepaalde vitrines in gedachte. We wilden graag rond glas, vanwege de klassieke uitstraling. Eén partij kon dit niet leveren en Emondt- KMI Fresh Food Interiors sprak ons uiteindelijk het meeste aan, vooral vanwege het totaalpakket dat geboden wordt. Dit bedrijf heeft ook echt heel goed met ons meegedacht. Zo werd ons bijvoorbeeld een neusventilator in de vitrine geadviseerd. Deze ventilator blaast lucht langs het glas, waardoor condens snel weg is. Vooral bij vochtig weer scheelt dat enorm.’

‘De neusventilator in de vitrine is een uitkomst. Vooral bij vochtig weer’

De winkel heeft een duidelijke routing gekregen. Bij binnenkomt lopen klanten langs speculaasplankjes met allerlei streekproducten. Bij een zelfbedieningseiland kunnen ze allerlei lekkernijen gemakkelijk meepakken en daarna kunnen ze bij de winkeldames het brood en gebak bestellen. Aan het eind van de toonbank bevindt zich een vitrine voor belegde broodjes, die meegenomen kunnen worden, of ter plaatse in de lunchroom gegeten kunnen worden. ‘We zijn heel tevreden over de inrichting. Alles ziet er super mooi uit’, zegt Breimer tevreden.

Nautisch en industrieel

Emondt KMI_Breimer’s Bakkerij _5

Als uitstraling is gekozen voor een combinatie tussen nautische en industrieel. ‘We hebben hout gecombineerd met industriële elementen, omdat we dit echt bij Sneek vinden passen.’

Hendrik heeft heel goed over allerlei details nagedacht. ‘We hebben bijvoorbeeld twee ronde, blauwe kleedjes met afbeeldingen van het Sneker Starteiland, we hebben een zwaard van een skûtsje gevonden dat we nu als tafelblad gebruiken en bij de ingang hebben we Russische lampen opgehangen.’ Heel blij is hij ook met de speculaasplankjes. ‘Een half jaar lang ben ik hiervoor op Marktplaats aan het speuren geweest en uiteindelijk heb ik ze gevonden.’

‘Ik heb een half jaar lang op Marktplaats naar de speculaasplankjes gezocht’

Tegenover deze plankjes staat een wand met vierkante stukken glas van allerlei kleuren. ‘Deze is door onze interieurontwerper bedacht en we zijn er ontzettend blij mee. De wand heeft een heel moderne uitstraling en vormt zodoende een heel mooi contrast met de streekproducten op de speculaasplankjes.’

Historische tekening

Emondt KMI_Breimer’s Bakkerij _2

De winkel bevat nog een heel opvallend detail: een tekening van de skyline van Sneek, het historische centrum en de Oosterpoort. Hendrik legt uit: ‘Hier was vroeger de Oosterpoort gevestigd.

Deze poort is gebouwd in 1490 en was onderdeel van de vestingwerken van Sneek. Het gebouw vormde de ingang van de stad vanuit de richting Leeuwarden. We vonden het leuk om de poort, als handgeschilderd kunstwerk, terug te laten komen in de winkel.’

Emondt KMI logo_kleinPrinsenweide 13-25
7317 BA Apeldoorn
www.emondt.nl

Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

NBOV lobbyt vanwege hoge kosten bakker

Veel bakkers hebben last van de stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie en grondstoffen. Voor investeren is (bijna) geen ruimte meer. NBOV hoort van steeds meer bakkers dat ze zich zorgen maken en laat weten dat ze de lobby hebben geïntensiveerd.

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Grondstoffenproducent Ireks springt hier op in en introduceert Plusminus volkoren. Voor koolhydraat verlaagd speciaalbrood dat naar ‘gewoon’ lekker brood smaakt en perfect om het nieuwe jaar goed te beginnen.