Consument vraagt om smaakvol en gezond volkorenbrood

11 oktober 2023 partner content

Brood is een voedzaam graanproduct en één van de meest voedingsrijke levensmiddelen op het gebied van eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Vezels uit brood zorgen voor een goede darmwerking, spijsvertering en geven een verzadigd gevoel dat lang aanhoudt. Brood is bovendien een belangrijke bron van jodium, wat essentieel is voor een gezonde schildklierwerking. Peter Weegels, Directeur EBIC, legt uit: “Alle soorten volkorenbrood en bruinbrood zijn rijk aan vezels, maar in de volkoren varianten zitten ver weg de meeste vezels, vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor het lichaam. Volkorenbrood steekt qua voedingswaarden in al deze aspecten met kop en schouders uit boven groenten, fruit, (volkoren) pasta, (volkoren) rijst en pseudogranen. Brood is op zichzelf al een heel gezond product, waarbij volkorenbrood de gezondste versie is.”
Etienne Verhoef, Category Manager Brood bij Sonneveld, ziet ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en brood: “We zien dat consumenten in de afgelopen jaren, steeds meer aandacht hebben voor hetgeen zij dagelijks eten. We zien een duidelijke trend in de behoefte om bewuster en gezonder te consumeren. Consumenten zijn dus op zoek naar smakelijke en vooral gezonde producten. Wel blijft het van belang om consumenten, juist op aankoopmomenten, te herinneren aan de gezondheidsaspecten van brood.”

 Blijf consumenten, juist op moment van aankoop, herinneren aan het goede van brood

Aantrekkelijk en smakelijk

Bakkers wordt geadviseerd om een groot deel van het assortiment uit smakelijk volkorenbrood te laten bestaan. “Met onze VitaSon en SonBro broodmixen maak je, zeker in combinatie met volkoren, gemakkelijk aantrekkelijke en smakelijke broden. Ook omdat je onze mixen kunt gebruiken in combinatie met volkorenmeel, in plaats van bloem. Onze broodmixen en broodverbetermiddelen zijn dusdanig ontwikkeld dat volkorenbrood smaakvol, lekker en goed eetbaar is. Daarnaast hebben we speciale broodmixen om extra vezelinname te stimuleren, zoals VAMO VezelMax,” aldus Etienne. 
Het samenstellen van een gezond(er) assortiment, begint bij het stellen van de juiste vragen aan jouw klantenkring. Door te onderzoeken waar jouw doelgroep en klanten naar op zoek zijn en wat hen bezig houd, kun je specifiek op behoeften inspelen. Denk aan klanten die veel bezig zijn met sporten, een bepaald dieet volgen of letten op hun gezondheid. Of denk aan events die er aan komen, zoals braderieën of sportevenementen, zijn bij uitstek geschikt om bepaalde producten in de spotlight te zetten. 

Altijd op de hoogte blijven?