Valmar presenteert nieuwe ijsmachine op Horecava

AMSTERDAM - Valmar Benelux introduceert op de Horecava de nieuwe Valmar Easy 3 TTi ijsmachine. Dit nieuwe model – uit de serie Valmar TTi ijsbereidingsapparatuur – is een horizontaal werkende ijsmachine met een cilinderinhoud van maximaal 3 liter voor het bereiden van ambachtelijk schepijs. De Valmar Easy is een tafelmodel en kan uitgevoerd worden met lucht- of waterkoeling en in 230 of 400 volt. De Valmar Easy 3 TTi is leverbaar in een 'Cold'-uitvoering waarmee ijs kan worden bereid en een 'Hot & Cold'-uitvoering waarmee ijs kan worden bereid, maar waarmee ook kan worden gepasteuriseerd.

Combisysteem

De Valmar Easy 3 TTi is voorzien van het Valmar Combisystem. Dit systeem kenmerkt zich door een snelle bereidingstijd van 5 minuten en een schroefvormig messenstel waardoor het ijs systematisch en gelijkmatig wordt verdeeld  over de gehele cilinderwand zonder dat het aanvriest op de schrapers of in het midden van het mes achterblijft. Tegelijkertijd zorgt deze speciale schroefvorm voor een perfecte, homogene en compacte structuur van het ijs. Het touchscreen maakt de bediening eenvoudig en is voorzien van meerdere programma’s voor het bereiden van melk- en sorbetijs, en heeft een speciaal variegato-programma. De standaard aanwezige inverter maakt het mogelijk om charges ijs te draaien van zelfs 1 liter.

Horecava

De nieuwe ijsmachine wordt gepresenteerd op de Horecava van 9 t/m 12 januari in Amsterdam (stand 10.20, hal 10).

Lees ook
Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Inschrijving Horecava Innovation Awards 2022

Foodondernemers kunnen zich weer inschrijven voor de Horecava Innovation Award. Deze prijs voor beste innovatie wordt op de eerste dag de Horecava, op 10 januari 2022, voor de 21e keer uitgereikt. Inschrijven kan nog tot en met 14 oktober.

Nijenhuis maakt  bakkers wegwijs in ijs

Nijenhuis maakt bakkers wegwijs in ijs

IJs is populair en biedt kansen voor bakkers. Veel bakkers overwegen dan ook om ijs erbij te gaan doen. Maar waar moet je beginnen? IJsexpert Arjan Nijenhuis helpt bedrijven op weg. Klanten worden door hem volledig ontzorgd, van machines en grondstoffen tot het bijbrengen van basiskennis over ijs.

Kleine stap naar ambachtelijk ijs

Kleine stap naar ambachtelijk ijs

Van ambachtelijk brood en banket bakken is de stap naar ambachtelijk ijs draaien snel en eenvoudig te zetten. Zeker met een professionele partner die alles in huis heeft: van ijsmachines, klimaattechniek, koel- en vriescellen en trainingen tot de totale aankleding van ijssalons. En niet te vergeten al het onderhoud. Dit is stop-shopping in optima forma....