Top-10 aandachtspunten slagroomgebruik

Hoe omgaan met slagroom-klein

In de zomermaanden is slagroom een veelverkochte toevoeging in de bakkerswinkel en ijssalon. Hoe ga je als versondernemer optimaal om met slagroom en de slagroomautomaat uit oogpunt van rendement en hygiëne? Bakkers in bedrijf vraagt het aan Woertman Nederland, dealer van Sanomat-slagroomautomaten. Ze stelden de volgende top-10 samen.

 
  • Zorg voor voldoende ventilatie bij warmte.
  • Bij spetteren staat de luchtregelaar te hoog. Dat geeft zooi en niet de maximale opslag.
  • Meet je opslag voor een maximaal rendement.
  • Laat de automaat ’s nachts aan staan.
  • Houd de condensor schoon voor een goede en zuinige koeling.
  • Bewaar slagroom niet in een dieptekoeling of een te koude koeling: hierdoor kan slagroom te koud zijn en geen goed opslagpercentage geven. Slagroom moet bewaard worden bij <7 °C.
  • Vergeet niet dat alle desinfectanten een inwerktijd hebben: spoelen zonder in te  laten werken heeft geen nut.
  • Zorg ervoor dat er rond de automaat voldoende ruimte is, zodat de machine goed kan koelen.
  • Zorg ervoor dat je de luchtregelaar wekelijks reinigt, eventueel door middel van film.
  • Vergeet het gebruik van de spoelkoppeling niet.
  • NB. De optimale opslag is lastig te bepalen aan de hand van een stelregel. Verschillende soorten slagroom hebben verschillende eigenschappen en daardoor verschillende soorten opslag en verschillende manieren om de maximale opslag in te stellen. Ook is de staat van de machine bepalend voor de opslag. Een methode om tot een consistente opslag te komen, is met regelmaat een maatbeker te nemen en die te vullen met slagroom en vervolgens te wegen. Men moet dan wel zelf een norm stellen.
 
Lees ook
Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...