Nieuw Dobla Pastry Battle-team gezocht

Dobla Pastry Battle

Een van de patisserieteams heeft zich wegens privéomstandigheden teruggetrokken uit The Dobla Pastry Battle. De organisatie is op zoek naar één team van enthousiaste deelnemers om deze plek te vullen.

The Dobla Pastry Battle vindt plaats op 10 januari tijdens de Horecava Deze wedstrijd voor banket- en chocolade-professionals vindt plaats tijdens de Horecava en wordt georganiseerd door Dobla en het Gastronomisch Gilde. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar info@gastronomischgilde.nl.

The Dobla Pastry Battle

De deelnemende patisserieteams bestaan uit een leermeester of leraar en een leerling. Zij strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. De winnaars nemen de kampioensbelt en een hoofdprijs van €2.500 mee naar huis. Vorig jaar wonnen Jeroen Goossens en Ruben van Trigt deze battle.

De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, friandises en de mysterieuze black box-opdracht. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via live feeds, bijvoorbeeld op Facebook.

Organisatie

Dobla organiseert ‘The Dobla Pastry Battle’ in verschillende landen. In Nederland gebeurt de organisatie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Het Nederlandse Dobla is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties. Onlangs werd het bedrijf overgenomen door het Italiaanse IRCA. Het Gastronomisch Gilde is de vakvereniging voor professionals in de Gastronomie.

   
Lees ook
Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Valmar Nederland introduceert drie nieuwe Ifi producten op Bakkersvak

Op Bakkersvak en IJs-Vak presenteert Valmar Nederland drie nieuwe Ifi producten voor het presenteren van ijs, gebak en patisserie. Namelijk zijn de Pivot, de Milia en de Al Volo.

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Didammer bakker Seegers overgenomen door Bakkerij van Bentum

Bakkerij van Bentum neemt Bakkerij Seegers over. Tot eind februari is de winkel aan de Spoorstraat in Didam nog open als Bakkerij Seegers. Daarna opent de bakkerij begin maart de deuren als de tweede vestiging van Bakkerij van Bentum. De overname betekent het einde van de 125 jarige geschiedenis van bakkerij Seegers.

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...

Ovenist omgeving Breda

Ovenist omgeving Breda

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een ovenist. Er wordt gewerkt met 3 rotatie ovens en 2 grote broodovens. Als ovenist zorg jij ervoor dat het brood heerlijk...