Nieuw Dobla Pastry Battle-team gezocht

Dobla Pastry Battle

Een van de patisserieteams heeft zich wegens privéomstandigheden teruggetrokken uit The Dobla Pastry Battle. De organisatie is op zoek naar één team van enthousiaste deelnemers om deze plek te vullen.

The Dobla Pastry Battle vindt plaats op 10 januari tijdens de Horecava Deze wedstrijd voor banket- en chocolade-professionals vindt plaats tijdens de Horecava en wordt georganiseerd door Dobla en het Gastronomisch Gilde. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar info@gastronomischgilde.nl.

The Dobla Pastry Battle

De deelnemende patisserieteams bestaan uit een leermeester of leraar en een leerling. Zij strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. De winnaars nemen de kampioensbelt en een hoofdprijs van €2.500 mee naar huis. Vorig jaar wonnen Jeroen Goossens en Ruben van Trigt deze battle.

De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, friandises en de mysterieuze black box-opdracht. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via live feeds, bijvoorbeeld op Facebook.

Organisatie

Dobla organiseert ‘The Dobla Pastry Battle’ in verschillende landen. In Nederland gebeurt de organisatie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Het Nederlandse Dobla is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties. Onlangs werd het bedrijf overgenomen door het Italiaanse IRCA. Het Gastronomisch Gilde is de vakvereniging voor professionals in de Gastronomie.

   
Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

‘Je moet doen wat je écht leuk vindt’

Twee opleidingen tegelijk volgen én in de bakkerij werken: Niels de Rouw (20) doet er alles aan zodat hij samen met zus Lisa de familiezaak kan overnemen. Tot die tijd kijkt de nieuwbakken beste jonge patissier van Nederland de kunst af van de experts.

Bakkers in de media - week 24

Bakkers in de media - week 24

Frank Janssen over stijgende prijzen, een In Memoriam voor bakker Tijmen Hoogendoorn en Afslag Worstenbrood. Wat lazen we deze week over de bakkersbranche in andere media?