Nieuw Dobla Pastry Battle-team gezocht

Dobla Pastry Battle

Een van de patisserieteams heeft zich wegens privéomstandigheden teruggetrokken uit The Dobla Pastry Battle. De organisatie is op zoek naar één team van enthousiaste deelnemers om deze plek te vullen.

The Dobla Pastry Battle vindt plaats op 10 januari tijdens de Horecava Deze wedstrijd voor banket- en chocolade-professionals vindt plaats tijdens de Horecava en wordt georganiseerd door Dobla en het Gastronomisch Gilde. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar info@gastronomischgilde.nl.

The Dobla Pastry Battle

De deelnemende patisserieteams bestaan uit een leermeester of leraar en een leerling. Zij strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. De winnaars nemen de kampioensbelt en een hoofdprijs van €2.500 mee naar huis. Vorig jaar wonnen Jeroen Goossens en Ruben van Trigt deze battle.

De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, friandises en de mysterieuze black box-opdracht. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via live feeds, bijvoorbeeld op Facebook.

Organisatie

Dobla organiseert ‘The Dobla Pastry Battle’ in verschillende landen. In Nederland gebeurt de organisatie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Het Nederlandse Dobla is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties. Onlangs werd het bedrijf overgenomen door het Italiaanse IRCA. Het Gastronomisch Gilde is de vakvereniging voor professionals in de Gastronomie.

   
Lees ook
Cargill investeert 3,5 miljoen in chocoladefabriek Kalmthout

Cargill investeert 3,5 miljoen in chocoladefabriek Kalmthout

Het Amerikaanse voedings- en landbouwconcern Cargill gaat de chocoladefabriek in het Belgische Kalmthout uitbreiden met een vijfde productielijn voor 'gourmetproducten' en nieuwe chocoladetanks. Hiervoor trekt het bedrijf 3,5 miljoen uit.

Everyone Can Bake

Everyone Can Bake

De veelgeprezen patissier Dominique Ansel deelt in dit boek zijn waterdichte recepten voor taarten, cakes, jam, botercrème en meer ‘bouwstenen’ om te mixen in je eigen creaties. De componenten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; van bodems tot koekjes en crumbles. Ansel deelt deze recepten voor het eerst.

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...