Klassiekers in een nieuw jasje

voor de website

voor-de-website-300x200 Bakkersvak 2018 brengt alle demonstraties, workshops en masterclasses op een heus belevenisplein samen. Kennis en inspiratie spelen de hoofdrol en alle programma’s zijn opgezet rond het thema ‘Klassiekers in een nieuw jasje’.

Of je nu nieuw bent in de branche of er al jaren rondloopt, op het belevenisplein kan elke bezoeker iets leren. Je wordt uitgedaagd door de professionals en door hen aan het denken gezet. Door je vakmanschap te ontwikkelen bereid je je immers voor op de toekomst.

Bij ‘onderscheidend zijn’ wordt vaak gedacht aan het maken van nieuwe, innovatieve producten, maar de klassiekers goed uitvoeren is ook een kunst. Waar kun je nu nog een echt goede harde mokka kopen? En een verse, goed gevulde krentenbol is toch echt genieten? Met de meeste pure grondstoffen bereik je de beste smaak en met vakmanschap het mooist uitgevoerde product. Daardoor blink je pas écht uit.

Het BoulangerieTeam

Een team van ervaren boulangers en jong, aanstormend talent laten producten met een fraaie twist zien. Tim Boers, Kris Huijsman, Richard Janssen, Niek van Waarde, Roel Tegels en Meester Boulanger Wietse Schiere geven verschillende productdemonstraties op Bakkersvak in het thema 'klassiekers in een nieuw jasje'.

Bakery Institute

Bakery Institute focust op de basis vaktechnieken die je nodig hebt om een product te maken. Tijdens Bakkersvak kun je met hen in discussie over de kwesties waar je in de eigen bakkerij tegenaan loopt. Een techniek op de juiste manier uitvoeren en weten waarom je dingen doet is heel belangrijk. De tips en tricks van de basisproducten komen zeker aan bod.

Het Nederlands Patisserie Team

Tijdens Bakkersvak geeft elk teamlid een eigen invulling aan de showtafel waar de mooiste creaties ten tonele worden gesteld. Er vinden gedurende de twee beursdagen ook verschillende masterclasses plaats, allemaal in het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’.

Dutch Pastry Award 2018

Het Nederlands Patisserie Team organiseert jaarlijks de Dutch Pastry Award. Patissiers winnen deze prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen. Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar het aspirant lidmaatschap van het NPT. Het thema voor deze editie van de wedstrijd is: History.

Gelato Festival Challenge

In samenwerking met Carpigiani Ambachtelijk Benelux worden de voorrondes van de Gelato Festival Challenge voor Nederlandse ijsbereiders op Bakkersvak gehouden. Op 5 maart strijden ijsbereiders om de titel 'beste smaak van het land' en maken nadien kans op de Europese of Wereldtitel.

Lees ook
Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Franssen in Epen krijgt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het bedrijf ontving Bakkerij Franssen in Epen zondag 15 mei het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Gouverneur Roemer overhandigde de oorkonde aan eigenaars Jos en Miranda en hun dochter Tamara Hoogervorst.

Bakkers in de media - week 19

Bakkers in de media - week 19

Zorgen om graan, de liefde voor het bakkersvak en paniek over lokale lekkernij het appelsleetje. Wat verscheen er afgelopen week in de media over bakkersbranche?

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.