Kees Baars wint Gelato Festival Challenge

ijs

Kees Baars van IJssalon IJsie Prima (Callantsoog) is Nederlands Kampioen Gelato geworden met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. Hij won hiermee de Gelato Festival Challenge, gehouden bij de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem.

De wedstrijd telde 26 deelnemers. Naast de nationale titel heeft Baars ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 in Italië. Dit geldt ook voor de nummer twee van de challenge, Ilse Kennis van IJssalon De Smaak (Reusel) met haar Lemon Crunchy Almond. IJssalon De IJskuip (denekamp) Van Erik Kuiper is derde geworden met de ijssmaak Boerendans met custard van advocaat en chocolade.

In IJssalon IJsie Prima staan traditie, toewijding en kwaliteit centraal. Zij gaan voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en ijscreaties.

De prijs voor Next Generation= -30  ging naar Matthijs Bollen van IJs van Matthijs uit Wassenaar. Hij heeft gewonnen met zijn Yoghurtijs van bloedappelsien, cheesecake en een crumble van bastognekruimels, witte chocolade én gedroogde frambozen. Matthijs Bollen trekt in 2019 naar het EK voor jongeren.

Lees hier het verslag van Bakkers in bedrijf

Lees ook
IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day

IJssmaak Dolce Sinfonica centraal op Gelato Day

Europa viert op 24 maart voor de tiende keer Gelato Day. Deze dag staat er in heel Europa één ijssmaak centraal: Dolce Sinfonica (zoete symfonie). Dit is een initiatief van Artglace, de Europese branchevereniging voor ambachtelijk ijsbereiders.

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Een kijkje achter de schermen van de Grand Prix Gelatissimo

Van 5 tot en met 9 februari 2022 vindt in Stuttgart de vierde editie van de Grand Prix Gelatissimo plaats. Gelatissimo is een vakbeurs voor ijs ten noorden van de Alpen. Marco Levati, de initiator van de ijscompetitie die tijdens de beurs plaats zal vinden, geeft met een kijkje achter de schermen. Hoe is de wedstrijd tot stand gekomen, wie zit er in...