Kees Baars wint Gelato Festival Challenge

ijs

Kees Baars van IJssalon IJsie Prima (Callantsoog) is Nederlands Kampioen Gelato geworden met zijn Spiced Coffee-ijs met kardemom. Hij won hiermee de Gelato Festival Challenge, gehouden bij de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem.

De wedstrijd telde 26 deelnemers. Naast de nationale titel heeft Baars ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 in Italië. Dit geldt ook voor de nummer twee van de challenge, Ilse Kennis van IJssalon De Smaak (Reusel) met haar Lemon Crunchy Almond. IJssalon De IJskuip (denekamp) Van Erik Kuiper is derde geworden met de ijssmaak Boerendans met custard van advocaat en chocolade.

In IJssalon IJsie Prima staan traditie, toewijding en kwaliteit centraal. Zij gaan voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en ijscreaties.

De prijs voor Next Generation= -30  ging naar Matthijs Bollen van IJs van Matthijs uit Wassenaar. Hij heeft gewonnen met zijn Yoghurtijs van bloedappelsien, cheesecake en een crumble van bastognekruimels, witte chocolade én gedroogde frambozen. Matthijs Bollen trekt in 2019 naar het EK voor jongeren.

Lees hier het verslag van Bakkers in bedrijf

Lees ook
Oudste Italiaanse ijssalon opent in Nederlands Openluchtmuseum

Oudste Italiaanse ijssalon opent in Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum opent 11 juni de oudste ijssalon van Nederland, de IJssalon Venezia. De van oorsprong Italiaanse familie De Lorenzo runde deze ijssalon in Utrecht. De ijssalon is helemaal gereconstrueerd en ziet er uit als het Venezia van de jaren '60. Bezoekers kunnen er ook terecht voor ambachtelijk schepijs. “Wij...

Zo pakte IJssalon Lo Solé de coronacrisis aan – met tips van concullega’s

Zo pakte IJssalon Lo Solé de coronacrisis aan – met tips van concullega’s

“We zijn behoorlijk creatief geweest”, vertelt Joep Minten als we hem vragen hoe hij en Inge Groenewegen van ijssalon en lunchroom Lo Solé de coronacrisis hebben aangepakt. Van familieboxen met ijstapas tot samenwerking met andere ondernemers, een webshop en tijdelijk een extra terras aan de overkant van de weg: “Het is niet onze aard om af te wachten.”...

Kleine stap naar ambachtelijk ijs

Kleine stap naar ambachtelijk ijs

Van ambachtelijk brood en banket bakken is de stap naar ambachtelijk ijs draaien snel en eenvoudig te zetten. Zeker met een professionele partner die alles in huis heeft: van ijsmachines, klimaattechniek, koel- en vriescellen en trainingen tot de totale aankleding van ijssalons. En niet te vergeten al het onderhoud. Dit is stop-shopping in optima forma....