Alles over Bakkersvak in vierde Bakkersvak Journaal

cover Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De vierde editie staat nu online. In deze editie leest u over het nieuwe Grondstoffentheater, de sessies en stand van het Nederlands Bakkerij Centrum, de verse sappen en jams van Vink en de vloeibare producten van AB Mauri.

Grondstoffentheater

Grondstoffen vormen het fundament van ons vak, van de vele brood-, banket- en patisserieproducten. Daarbij is de kennis van de geschikte grondstoffen en het juiste gebruik van evident belang. Reden genoeg om er een speciaal theater voor in te richten op Bakkersvak.

Ontmoet NBC

Op Bakkersvak neemt het Nederlands Bakkerij Centrum je mee in de trends en ontwikkelingen die wij zien voor de sector. Bezoek onze stand en kom naar onze interactieve sessies en ga met ons het gesprek aan over de veranderende wereld en welke kansen hierin voor jou liggen.

Sap en jam

Vink Fruitboerderij staat voor het eerst op Bakkersvak. ‘’Ons label Lekker Puur staat inmiddels in vele speciaalzaken door heel Nederland. Voor de bakkers hebben we een speciale lijn ontwikkeld die we introduceren op de Bakkersvak. De lijn met sappen en jam past ook helemaal in deze tijd van lokaal geproduceerd en verwerkt voedsel.

Alles is vloeibaar

Onlangs lanceerde AB Mauri het nieuwe merk ‘Konings Liquid Solutions’. De nadruk ligt op de gistinstallatie, maar het merk bestaat uit veel meer. Tijd voor Liquid BI, van poeder naar vloeibare broodverbetermiddelen voor de bakker van de toekomst. Welkom in de wereld van vloeibare gist.

Volgende maand verschijnt nog een editie van het Bakkersvak Journaal. Presenteert u nieuwe producten of methoden op Bakkersvak 2019? Laat dit weten aan de bezoekers in het Bakkersvak Journaal. Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen over het digitale magazine? Neem dan contact op met de redactie door te mailen naar: info@bakkersinbedrijf.nl 

Lees hier de eerdere edities van het Bakkersvak Journaal.

Lees ook
Oude ambachten worden steeds populairder

Oude ambachten worden steeds populairder

Het brouwen van bier, het branden van koffie en het bakken van brood. Oude ambachten die, in een nieuw jasje, snel aan populariteit winnen. Waar komt deze ‘revival’ van oude ambachten vandaan?

Gemak, gezond, genieten

Gemak, gezond, genieten

De wereld van voeding en brood verandert in snel tempo, aangezwengeld door een jonge en online generatie (geboren na 1980). Dat deze ontwikkeling veel kansen biedt voor brood blijkt wel uit de meest recente cijfers. Samen met onderzoeksbureau GfK onderzoekt NBC ieder jaar met de NBC Broodenquête en het NBC broodmodel de stand van brood. En wat blijkt,...

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...