De winter leent zich bij uitstek voor recepten met stoofperen. De donkere, kruidige smaak van dit ouderwets lekkere fruit past uitstekend bij het seizoen. De aanloop naar de feestdagen biedt u als bakker bovendien de gelegenheid flink te experimenteren met broodproducten. Met deze stoofpeerrondjes dus bijvoorbeeld! Een verrassend lekker lunchrecept, maar ook een broodje dat prima bij de koffie smaakt.
Recept en beeld: AB Mauri
Ingrediënten:
- Tarwebloem (eiwitrijk) 100% 10 kg
- Exsensa Vruchten 20% 2 kg
- Zout 1,5% 150 gram
- Koningsgist 5% 500 gram
- Water circa 60% 6 liter
Vulling 1:
- Rozijnen 100% 10 kg
- Cranberry Fusion 10% 1 kg
Vulling 2:
- Fruffi Stoofpeer 750 gram
- Amandelschaafsel
- Kneden: Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg kneden.
- Deegtemperatuur: Circa 26˚C
- Afweeggewicht: Circa 2000 gram voor 30 stuks
- Bol/puntrijs: Deeg verdelen en opbollen.
- Vormen: Deegstukken in het midden indrukken met een ronde vorm (bijvoorbeeld met een tennisbal).
- Bakken: Circa 8 minuten bij 280˚C (80% RV)
- Decoreren: Met spuitzakdop Fruffi Stoofpeer aanbrengen. Geleren met afdekgelei en afwerken met amandelschaafsel.
De unieke eigenschappen van Exsensa Vruchten:
-
- Tolerant deeg
- Goede bakaard
- Rijke smaak