Twister-extra

chees twister_Vandemoortele

Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele. 

Ingrediënten

Voor 50 stuks

  • 2 stuks Banquet d’Or Roomboter korstdeegplak 2,8 mm (B51)

Ragoutvulling

  • 300 gram St-Allery Revolution Butter Blend (413340)
  • 400 gram Bloem
  • 1.500 gram Tuinkruidenbouillon
  • 30 gram Kerriepoeder
  • 200 gram Bamigroente (gedroogd)
  • 1.200 gram Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak een ragout van de St-Allery Revolution Butter Blend, bloem, bouillon en de kruiden.
  2. Rol de korst iets dunner als dat gewenst is.
  3. Verdeel de ragout over de plak en strooi hierover 400 gram kaas.
  4. Snijd de plak eenmaal over de lengte door (zodat je twee banen van 28,5 cm krijgt).
  5. Snijd vervolgens stroken van 3 cm breed.
  6. Rol de stroken op grote satéprikkers, waarbij aan de onderkant 2 tot 3 cm blijft uitsteken.
  7. Rol de stroken bij en leg op een plaat siliconenpapier.
  8. Strijk licht in met ei.
  9. Rol de kaastwisters in de kaas en bestrooi eventueel met kerrie.
  10. Bak 18-20 minuten op 180 °C.

Voor meer kerstrecepten zie: www.vandemoortele.com.

Vandemoortele_logo klein

Dossiers
Lees ook
Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater is al 42 jaar een bekende naam in het bakkersvak, onder meer als oprichter en eigenaar van Amarant Bakkers. Dit industriële familiebedrijf heeft zes bakkerijen, verspreid over heel Nederland, waar in totaal 450 mensen werken. Johan is ook een van de initiatiefnemers van Het Graanschap, een Nederlands initiatief om brood te bakken van lokaal...

Bakkerij Nollen krijgt predicaat Hofleverancier

Bakkerij Nollen krijgt predicaat Hofleverancier

In 2021 bestaat Bakkerij Nollen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de bakkerij het predicaat Hofleverancier mag dragen. Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente overhandigde het predicaat zaterdag 21 november aan eigenaar Vincent Nollen.

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Pure chocolate - Feestelijk gebakje om het jaar uit te luiden

Vijf structuren, samengebracht in één gebakje, dat is ‘Pure chocolate’: een krokante bodem, chocoladebiscuit, chocoladecrémeux, chocolademousse en een glaçage gourmand. Je kunt het geheel, afhankelijk van het seizoen, voorzien van een passende decoratie. Deze variant past bij de eindejaarsperiode, maar wees zelf creatief en verras je clientèle met een...