Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele. 

Ingrediënten

Voor 50 stuks

  • 2 stuks Banquet d’Or Roomboter korstdeegplak 2,8 mm (B51)

Ragoutvulling

  • 300 gram St-Allery Revolution Butter Blend (413340)
  • 400 gram Bloem
  • 1.500 gram Tuinkruidenbouillon
  • 30 gram Kerriepoeder
  • 200 gram Bamigroente (gedroogd)
  • 1.200 gram Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak een ragout van de St-Allery Revolution Butter Blend, bloem, bouillon en de kruiden.
  2. Rol de korst iets dunner als dat gewenst is.
  3. Verdeel de ragout over de plak en strooi hierover 400 gram kaas.
  4. Snijd de plak eenmaal over de lengte door (zodat je twee banen van 28,5 cm krijgt).
  5. Snijd vervolgens stroken van 3 cm breed.
  6. Rol de stroken op grote satéprikkers, waarbij aan de onderkant 2 tot 3 cm blijft uitsteken.
  7. Rol de stroken bij en leg op een plaat siliconenpapier.
  8. Strijk licht in met ei.
  9. Rol de kaastwisters in de kaas en bestrooi eventueel met kerrie.
  10. Bak 18-20 minuten op 180 °C.

Voor meer kerstrecepten zie: www.vandemoortele.com.

Vandemoortele_logo klein

Altijd op de hoogte blijven?