Twister-extra
Een recept van Maurice Damen, culinair adviseur bij Vandemoortele.
Ingrediënten
Voor 50 stuks
- 2 stuks Banquet d’Or Roomboter korstdeegplak 2,8 mm (B51)
Ragoutvulling
- 300 gram St-Allery Revolution Butter Blend (413340)
- 400 gram Bloem
- 1.500 gram Tuinkruidenbouillon
- 30 gram Kerriepoeder
- 200 gram Bamigroente (gedroogd)
- 1.200 gram Geraspte kaas
- Peper en zout
Bereiding
- Maak een ragout van de St-Allery Revolution Butter Blend, bloem, bouillon en de kruiden.
- Rol de korst iets dunner als dat gewenst is.
- Verdeel de ragout over de plak en strooi hierover 400 gram kaas.
- Snijd de plak eenmaal over de lengte door (zodat je twee banen van 28,5 cm krijgt).
- Snijd vervolgens stroken van 3 cm breed.
- Rol de stroken op grote satéprikkers, waarbij aan de onderkant 2 tot 3 cm blijft uitsteken.
- Rol de stroken bij en leg op een plaat siliconenpapier.
- Strijk licht in met ei.
- Rol de kaastwisters in de kaas en bestrooi eventueel met kerrie.
- Bak 18-20 minuten op 180 °C.
Voor meer kerstrecepten zie: www.vandemoortele.com.