Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette recept_eindresultaat

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.  

Wat heb je nodig?

Amandel Crumble

  • 270 gr boter
    300 gr suiker
    300 gr amandelpoeder
    360 gr bloem
    12 gr zout

Mango Compote

  • 200 gr mangopuree
  • 200 gr mango blokjes
  • 4 gr gelatine
  • Puree verwarmen tot 50°C en vermengen met geweekte gelatine.
  • Mango blokjes toevoegen

Biscuit

  • 170 gr Bianca
  • 170 gr water
  • 500 gr suiker
  • 500 gr amandelpoeder
  • 100 gr bloem

Meng de Bianca met het water en klop luchtig tot een standig schuim. Voeg de suiker, bloem en amandelpoeder toe. Bak temperatuur: Deck oven 180°C - baktijd 20-25 minutes.

Mango cremeux

  • 225 gr mango puree
  • 75 gr eidooier
  • 75 gr suiker
  • 4,5 gr gelatine
  • 60 gr boter

Puree, eidooier en suiker verwarmen in thermomix tot 81°C. Af laten koelen tot 30°C, homogeniseer met de boter en geweekte gelatine.

Stap 1

Crumble tartelette recept_1

Weeg de ingrediënten af en prepareer de ringen met bakpapier en aluminium folie.

Stap 2

Crumble tartelette recept_2

Meng alle droge ingrediënten, voeg de boter toe en draai tot een deeg.

Stap 3

Crumble tartelette recept_3

Wrijf de massa door een grove zeef of gaatjes plateau en vries de crumble in.

Stap 4

Crumble tartelette recept_4

Cutter de bevroren crumble met een Robotcoupe tot een zeer fijne crumble.

Stap 5

Crumble tartelette recept_5

Verdeel een laagje crumble op de bodem van de grootste ring en druk stevig aan.

Stap 6

Crumble tartelette recept_6

Plaats de kleine ring op de aangedrukte crumble.

Stap 7

Crumble tartelette recept_7

Vul de zijkant met crumble en druk goed aan, vul volledig tot de rand.

Stap 8

Crumble tartelette recept_8

Bak de bodems goudbruin af en los eerste de binnenste ring, daarna de buitenste. Eenmaal afgekoeld kunnen ze van binnen afgespoten worden met chocolade.

Stap 9

Crumble tartelette recept_9

Vul de bodems met de geprepareerde recepturen.

Stap 10

Crumble tartelette recept_10

Decoreer de gebakjes.
Het eindresultaat, geniet ervan!

Even voorstellen... Ramon Huigslot

Crumble tartelette recept_Ramon Huigsloot

Ramon begon zijn carrière in 2001 bij Huize van Wely in Noordwijk. Na tien jaar ruilde Ramon Huize van Wely in om Excecutive Pastry Chef te worden voor het prestigieuze Kurhaus hotel in Scheveningen. Op dit moment werkt Ramon als International Pastry Advisor bij de Koninklijke Zeelandia Groep en reist hij de hele wereld over om kennis te delen en de grondstoffen van Zeelandia te promoten.
Enkele hoogtepunten uit Ramons carrière zijn het behalen eerste prijs Dutch Pastry Award 2010, eerste prijs Dutch Chocolate Masters 2015 en Super-finalist tijdens de World Chocolate Masters in Parijs.

 

Dossiers
Lees ook
Gevuld desembrood van paarse rijst

Gevuld desembrood van paarse rijst

Dit lekkere desembrood met grote rozijnen en een vleugje sinaasappel is geschikt om heel de dag door te eten. Lekker bij het ontbijt, maar zeker ook niet verkeerd voor ‘s avonds op de bank met een kopje koffie. Het desembrood onderscheidt zich niet alleen door de frisse smaak, maar ook door het uiterlijk en de kleur. Door twee verschillende kleurendegen...

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Chocolademousse - Op basis van pâte à bombe

Een goede chocolademousse is luchtig, niet te vet en heeft een uitgesproken chocoladesmaak. Uiteraard zijn er verschillende bereidingen en toepassingen mogelijk. Dit recept, op basis van pâte à bombe (luchtige eidooier met suiker) is een goed basisrecept waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Je kunt de chocolade eenvoudig aanpassen naar je eigen...

Recept Lemon Swirl

Recept Lemon Swirl

De Prima Blanca Max is de nieuwe slagroom van Debic. Deze hoogwaardige slagroom biedt een mooie witte kleur, hogere opslag, maximale stand en stevigheid en een romige smaak. Met de verschillende afspuit- en decoratietechnieken kunnen bakkers met de Debic Prima Blanca Max verschillende gebakssoorten een eigen uitstraling geven. Zoals in dit recept voor...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Wat ga je doen?Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je...

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...