Nieuws
Puratos

De Puratos Groep neemt het Duitse Plange Bakery Ingredient Business over. Hierover bereikte het bedrijf overeenstemming met de huidige eigenaar PMG Premium Mühlen Gruppe GmbH & Co. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Duitse mededingingsautoriteit.

Puratos wil met de overname zorgen voor bredere aanwezigheid en grotere marktpenetratie in de Duitse markt. Piet Sanders, Puratos Market Director voor Noord & Oost Europa:“Deze acquisitie zal onze business development teams in Duitsland, Europa’s grootste bakkerijmarkt, versterken en ons productportfolio verbreden. Deze acquisitie brengt twee bedrijven samen die dezelfde waarden delen zoals de passie voor innovatie, toewijding aan kwaliteit en een klantcentrale aanpak”

Plange Bakery Ingredients Business is sinds 1775 in Duitsland gevestigd. Bij het bedrijf werken 32 mensen. Het portfolio bestaat uit meer dan 200 bakkerijproducten. Door de verkoop van Plange Bakery Ingredients aan Puratos kan PMG zich focussen op hun ‘molen’-activiteiten.

De internationale groep Puratos biedt een volledig assortiment van innovatieve producten en applicatie-expertise voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. De producten en diensten zijn beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld.

Deel dit artikel

Verwante dossiers: