Zero Carb Company gaat samenwerken met bakkerijgroep Grupo Bimbo

13 juli 2023 Redactie Food Zero Carb Company

Zero Carb Company produceert gluten- en koolhydraat-vrij brood. De Nederlandse start-up gaat samenwerken met de Mexicaanse bakkerijgroep Grupo Bimbo voor de productie en verkoop van brood dat rijk is aan vezels en eiwitten, maar geen granen, gluten en koolhydraten bevat.

Het brood van Zero Carb Company past bij consumententrends als het volgen van een koolhydraatarm en glutenvrij dieet. Grupo Bimbo ziet de wereldwijde potentie van dit product en neemt daarom een  strategisch belang de startup uit Wageningen.

Broodconcept

Industriële Bakker Wiltink en venture building BOX (Blue Ocean XLerator) zijn de bedrijven achter de joint venture Zero Carb Company. Ze werkten ruim 5 jaar aan hun broodconcept en maakten daarbij gebruik van de gecombineerde inzet van wetenschappelijke inzichten, technologische expertise, productkennis en praktijkervaring. Zero Carb Company brengt haar technologie via een licentiemodel op de markt. In de Benelux gaat Bakker Wiltink als eerste licentienemer de producten van Zero Carb Company onder het merk YAM Keto commercialiseren.

Dankzij de samenwerking met Grupo Bimbo kan Zero Carb Company haar activiteiten sneller opschalen en de producten wereldwijd naar de markt brengen. Tevens biedt het partnership mogelijkheden voor verdere productontwikkeling voor specifieke geografische markten.

Innovatief

“Met ruim 30 jaar ervaring in het vak kan ik zeggen dat het product van Zero Carb Company een game changer is”, zegt Roel Orsel, directeur van Zero Carb Company. “Er zijn veel producten met gereduceerde koolhydraat gehalte op de markt, maar een glutenvrij, zero carb broodconcept is een bijzondere innovatie. Het is onze ambitie om onze innovatieve producten wereldwijd naar de consumenten te brengen. Met ‘s werelds nummer één speler in de broodmarkt, actief in 34 landen, zien wij deze ambitie sneller in vervulling gaan. ”

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?