Werkzoekenden, studenten en bedrijven vinden elkaar bij FUTUREMAKERS Leeuwarden

24 oktober 2023 Redactie Food
Vorige week vond er weer een editie van FUTUREMAKERS plaats in Leeuwarden. Tijdens dit relaxte matchingevent kregen werkzoekenden en studenten de kans om bedrijven uit de regio te ontmoeten. De 22 werkzoekenden, 120 studenten en 25 bedrijven kwamen samen tot tientallen mooie matches: zo’n twee derde van de deelnemers ging met een match naar huis. 

BOEL Leeuwarden, een trendy combinatie van bar en jeu-de-boulesbaan aan de rand van de stad, was het decor voor FUTUREMAKERS. Het programma startte om 12.30 uur, toen 22 werkzoekenden, begeleid door hun jobcoaches, in gesprek gingen met de aanwezige bedrijven. Om 13.30 uur begon het programma voor de 120 studenten.

Pitches en goodiebags

In een pitch van een minuut vertelden de bedrijven één voor één waarom ze zo’n mooie werk- en stageplek zijn. De studenten van opleidingen uit de Leeuwarden en omgeving bepaalden daarna zelf met wie ze in gesprek wilden. Leden van jongerenorganisatie Claim your Future begeleidden ze daarbij. Op een bingokaartje hielden de studenten bij hoe de bedrijven scoorden op bijvoorbeeld ‘Leukste werk, ‘Grootste carrièrekansen’ en ‘Vetste bedrijfsuitjes’. Ontstond er een match, dan maakten ze ter plekke een concrete afspraak op een ander kaartje. Tijdens de dag was er voor iedereen een hapje, een drankje en een goed gevulde goodiebag.

Ruim 25 maakbedrijven

De werkzoekenden en studenten hadden de kans om ruim 25 bedrijven uit de regio te ontmoeten. Daaronder waren grote en kleine bakkerijbedrijven, bedrijven uit de zoetwarensector en andere organisaties uit de maak- en procesbranche. Jan Jacob van der Zee van Bakkerij Van der zee: “We hebben veel studenten gesproken en 5 of 6 geschikte kandidaten gevonden om bij ons stage te lopen. Dus heel geslaagd!” Student Anoeska: “Ik kom naar Futuremakers om mooie stageplekken te vinden en mijn vragen direct aan bedrijven te kunnen stellen.”  

Over FUTUREMAKERS

Futuremakers wordt georganiseerd om werkzoekenden en studenten uit de regio in contact te brengen met de bakkerij- en zoetwarensector en bedrijven uit de maak- en procesbranche. Het tekort aan goed gekwalificeerde medewerkers is groot. Futuremakers helpt bedrijven beter zichtbaar en benaderbaar te zijn, zodat studenten en zij-instromers eerder kiezen voor een baan bij de deelnemende ondernemingen. De organisatie van de FUTUREMAKERS events is sinds 2021 in handen van Stichting Bakkracht, het Nederlands Bakkerij Centrum en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL), in Leeuwarden in samenwerking met de bedrijvenverenigingen Bakery Sweets Center en Mobiliteitsnetwerk Noord-Nederland. Op donderdag 16 november vindt er een editie van FUTUREMAKERS in Vlaardingen plaats.   

Altijd op de hoogte blijven?