Matchmakingevent FutureMakers in Rotterdam-Rijnmond een succes

FutureMakers Rotterdam-Rijnmond

Maandag 20 juni organiseerde Stichting Bakkracht samen met het Nederlands Bakkerij Centrum het matchingsevent FutureMakers. Bijna dertig bedrijven uit regio Rotterdam-Rijnmond gingen in gesprek met ruim zestig studenten en werkzoekenden. Niet alleen voor reguliere banen maar ook leerwerkplekken, stages en onderzoeksopdrachten.

FutureMakers speelt in op de toenemende vraag naar bakkers, operators, kwaliteitsmedewerkers en technologen binnen de bakkerijbranche en andere foodbedrijven. Tijdens het event ontmoetten studenten en werkzoekenden niet alleen hun mogelijk toekomstige ‘bazen’, maar ook de mensen waarmee ze gaan werken. Onder het genot van een drankje en hapje kregen zij op basis van praktijkverhalen een goede indruk van het werk en kunnen zo goed voorbereid solliciteren. Het event vond plaats tijdens de opening van de Food Innovation Academy.

Bedrijvenbingo

Bezoekers kregen bij binnenkomst een bingokaart waarop stempels en van bedrijven werden verzameld. “Dat maakt het makkelijk om op een bedrijf af te stappen en even een praatje te maken”,  vertelt een van de aanwezige studenten. Op de ‘Pitch Plaza’ vertelden bedrijven in één minuut wie ze zijn en naar wie ze op zoek zijn. Aanwezigen die een match voelde, kwamen direct in contact en gingen in gesprek.

“Heel mooi om te zien dat er zulke enthousiaste reacties zijn en zowel bedrijven, werkzoekenden en studenten het informele en laagdrempelige karakter van FutureMakers zo ontzettend waarderen”, zegt Carla Zwierstra, directeur van Stichting Bakkracht en organisator van het event. “We kijken natuurlijk naar een vervolg.” Wanneer het bekend is wanneer en waar het vervolg plaatsvindt, wordt het aangekondigd op futuremakers.nu.

FutureMakers wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW, het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en de SOL.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Zoektocht naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2023 geopend

Stichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 26e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers zich aanmelden.

Nieuwe Digiwerkplaats West-Brabant helpt mkb digitaliseren

Nieuwe Digiwerkplaats West-Brabant helpt mkb digitaliseren

Het mkb is met ruim 17.500 bedrijven de motor achter de West-Brabantse economie. Deze bedrijven vinden het vaak lastig mee te komen met digitale ontwikkelingen. In de coronatijd is de impact daarvan nog duidelijker geworden. In de Digiwerkplaats mkb gaan studenten van de West-Brabantse onderwijsinstellingen Avans, Curio en BUas samen met ondernemers...

Businessmodel bakkerij aanpassen aan nieuwe economische werkelijkheid?

Businessmodel bakkerij aanpassen aan nieuwe economische werkelijkheid?

Dinsdag 1 november aanstaande organiseert het Genootschap voor de Bakkerij een bijeenkomst bij Jan Aart Schuld in Oldebroek. Het thema van de bijeenkomst is deze keer heel actueel: het businessmodel van de bakkerij vergt aanpassing aan de nieuwe economische werkelijkheid. Wat zijn de mogelijkheden?

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief