Matchmakingevent FutureMakers in Rotterdam-Rijnmond een succes

FutureMakers Rotterdam-Rijnmond

Maandag 20 juni organiseerde Stichting Bakkracht samen met het Nederlands Bakkerij Centrum het matchingsevent FutureMakers. Bijna dertig bedrijven uit regio Rotterdam-Rijnmond gingen in gesprek met ruim zestig studenten en werkzoekenden. Niet alleen voor reguliere banen maar ook leerwerkplekken, stages en onderzoeksopdrachten.

FutureMakers speelt in op de toenemende vraag naar bakkers, operators, kwaliteitsmedewerkers en technologen binnen de bakkerijbranche en andere foodbedrijven. Tijdens het event ontmoetten studenten en werkzoekenden niet alleen hun mogelijk toekomstige ‘bazen’, maar ook de mensen waarmee ze gaan werken. Onder het genot van een drankje en hapje kregen zij op basis van praktijkverhalen een goede indruk van het werk en kunnen zo goed voorbereid solliciteren. Het event vond plaats tijdens de opening van de Food Innovation Academy.

Bedrijvenbingo

Bezoekers kregen bij binnenkomst een bingokaart waarop stempels en van bedrijven werden verzameld. “Dat maakt het makkelijk om op een bedrijf af te stappen en even een praatje te maken”,  vertelt een van de aanwezige studenten. Op de ‘Pitch Plaza’ vertelden bedrijven in één minuut wie ze zijn en naar wie ze op zoek zijn. Aanwezigen die een match voelde, kwamen direct in contact en gingen in gesprek.

“Heel mooi om te zien dat er zulke enthousiaste reacties zijn en zowel bedrijven, werkzoekenden en studenten het informele en laagdrempelige karakter van FutureMakers zo ontzettend waarderen”, zegt Carla Zwierstra, directeur van Stichting Bakkracht en organisator van het event. “We kijken natuurlijk naar een vervolg.” Wanneer het bekend is wanneer en waar het vervolg plaatsvindt, wordt het aangekondigd op futuremakers.nu.

FutureMakers wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van SZW, het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en de SOL.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Bake-off met reststromen tussen ROC Zadkine en Albeda College

Bake-off met reststromen tussen ROC Zadkine en Albeda College

Op 14 april vindt de derde editie plaats van de bake-off tussen het ROC Zadkine en het Albeda College. De brood- en banketopleidingen strijden in deze wedstrijd tegen elkaar en tegen voedselverspilling. Studenten van beide scholen hebben een product ontwikkeld op basis van reststromen. Dat product wordt op 14 april bereid en aan een professionele jury...

Matchmaking event FutureMakers krijgt vervolg

Matchmaking event FutureMakers krijgt vervolg

Na een succesvolle pilot in Leeuwarden afgelopen najaar organiseren Stichting Bakkracht en het NBC een vervolg van het matchmaking event FutureMakers, met Groningen als eerstvolgende bestemming. Op 20 april kunnen bedrijven, studenten en zij-instromers elkaar ontmoeten in de sfeervolle voormalige fabriekshallen van de Puddingfabriek.

Online Bakkersbeurs Compad Bakkerij

Online Bakkersbeurs Compad Bakkerij

Op zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 presenteert Compad Bakkerij via haar social media kanalen de online bakkersbeurs. Deze 3-daagse online beurs bestaat uit diverse presentaties en demonstraties die bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering, Zaken die aan bod zullen komen zijn productieplanning, orderverwerking, kassakoppeling, facturering,...