Verhuizing Banketbakkerij Schaafsma

17 december 2020

Banketbakkerij Schaafsma is al sinds 1897 gevestigd aan de Dijkstraat 46 in Franeker. Nu, 123 jaar later, is de bakkerij uit zijn jasje gegroeid en verhuist naar het Raadhuisplein.

Foto: Banketbakkerij Schaafsma

Toen ze in 2018 banketbakkerij de Korenbloem in Sneek overnamen, is het assortiment flink uitgebreid, vertelt eigenaar Romke van der Meulen. In Sneek heeft de bakkerij naast banket, chocolade en luxe broodjes, ook een complete broodafdeling. In het pand in de Dijkstraat, waren geen mogelijkheden meer om het huidige assortiment met alle broodsoorten uit te breiden.

Horecagedeelte

Daarnaast had Romke’s vrouw Jantina al jaren de droom om ook een horecagedeelte bij de bakkerij te voegen. "Het is ontzettend leuk om onze gasten te verwennen met een goede kop koffie, banket en verse lunchbroodjes. Normaliter nemen klanten onze producten mee naar huis, maar om ze 'live' te zien genieten van een knapperig broodje of een heerlijk stuk taart, is ontzettend leuk. We merken dat ook nu het horecagedeelte in onze bakkerij in Sneek door de maatregelen tijdelijk gesloten is, dat wij, maar ook onze klanten dat missen. Even een gezellig praatje, sociaal contact, het brengt gezelligheid bij de klanten, maar ook aan ons. Daarnaast willen we op de nieuwe locatie ook ambachtelijk ijs gaan maken in verschillende smaken met grondstoffen van lokale producenten. Ik kijk dus erg uit naar de verhuizing."

Nieuwe locatie

Het bijzonder ruime en lichte pand aan het Raadhuisplein geeft Schaafsma de kans om op deze unieke locatie hun specialiteiten helemaal tot zijn recht te laten komen. Met lange vitrines, waar de chocolade, gebakjes en taarten als kleine kunstwerkjes te zijn bewonderen. Er komt een wand met voldoende ruimte om elke ochtend alle vers gebakken broodsoorten uit te stallen.

“Het is de bedoeling dat we in het voorjaar 2021 de eerste klanten welkom kunnen heten in een wereld van patisserie, ijs, chocolade en brood. De winkel in de Dijkstraat zal na de verhuizing sluiten. Aan het Raadhuisplein kunnen klanten terecht voor brood en banket en tevens genieten van een heerlijke kop koffie met de befaamde hazelnoottaart met uitzicht op onze mooie binnenstad.”

Altijd op de hoogte blijven?