‘We kunnen nu bijna heel Friesland verwennen’

Bakkers in bedrijf_Banketbakkerij De Korenbloem

Romke en Jantina van der Meulen zijn al twaalf jaar eigenaar van Banketbakkerij Schaafsma in Franeker. Vanaf 1 juli 2018 komt daar een uitdaging bij. Dan zijn zij de nieuwe eigenaren van de bekende banketbakkerij De Korenbloem te Sneek.

“Na twaalf jaar eigenaar van Schaafsma Patisserie te zijn, en de afgelopen jaren een kijkje in de keuken te hebben genomen in de product- en marketingontwikkeling in de grondstoffenindustrie, is dit op ons pad gekomen”, vertelt Romke van der Meulen. “Wij zijn al een hele poos bezig om te kijken hoe wij een gezonde toekomst in deze sterk veranderende wereld kunnen maken met ons huidige bedrijf. Wij hebben hierop een eigen visie, en het is totaal niet onze ambitie om groot te worden met meerdere winkels, het is juist dat wij ons thuis voelen in het specialisme van banket en chocolade, hierin ligt ons hart.”

Specialiteiten

De Korenbloem in Sneek staat bekend om zijn specialiteiten zoals de befaamde hazelnootschuimtaart, zijn prijswinnende oranjekoek, Fryske dûmpkes, en zijn appelfleurtjes. Daarnaast heeft de banketbakkerij een koffie-corner, het enige D.E. café in Sneek. Romke en Jantina zijn ervan overtuigd dat de overname een positieve ontwikkeling en aanvulling is op hun banketbakkerij in Franeker. “Er zit een enorme synergie in beide bedrijven waardoor wij verwachten mooie voordelen te kunnen gaan behalen op het gebied van uitstraling, productie en inkoop. Daarnaast is voor ons de afstand erg goed te doen en zijn wij in 25 minuten van het ene bedrijf tot het andere bedrijf.”

De Korenbloem was sinds 1986 in handen van Gerrit B. Dijkstra. Hij was de derde generatie die leiding gaf aan het familiebedrijf. Dijkstra slaagde er niet in om in zijn eigen omgeving iemand te vinden die zijn bakkerij over kon nemen. Daarom vindt hij het fantastisch dat ‘een jong stel’ deze uitdaging aangaat. “Vorig jaar kwamen we Gerrit Dijkstra tegen en zijn we in gesprek geraakt”, vertelt Romke. “Wij merkten dat we dezelfde visie delen over de bedrijfsvoering en toekomst van dergelijke bedrijven.” Het betekent veel voor Dijkstra dat niet alleen Romke en Jantina zijn bedrijf overnemen, maar ook dat alle medewerkers kunnen blijven.

Stevige vuist

“Door de aanvulling op ons huidige bedrijf kunnen we nu een stevigere vuist maken naar de consument. Wij zijn nu in staat zijn om een heel groot gedeelte van Friesland te kunnen verwennen met heerlijke bakkersproducten. Wij zullen dit met een professionele uniforme uitstraling kunnen doen op alle manieren van uiting! Ook op dit gebied is er veel synergie te verkrijgen.” Bovendien is de Sneekse banketbakkerij al vele jaren lid van het banketbakkersgilde ‘Heerlijk & Heerlijk’. Door de overname sluit ook Banketbakkerij Schaafsma zich aan bij dit gilde van de betere banketbakkers.

Romke en Jantina geven aan dat er voor de klanten niets zal veranderen. De huidige vakmensen van De Korenbloem zullen de klanten en relaties op dezelfde manier blijven bedienen. “De klanten in Franeker zullen snel kunnen gaan genieten van de in Friesland befaamde hazelnootschuimtaart van Banketbakkerij de Korenbloem en in Sneek zullen ze kunnen gaan smullen van het ‘lekkerste’ suikerbrood van Friesland. De productie blijft op beide locaties, want wij vinden het contact en de snelle service met de klant van groot belang en er staan twee goed uitgeruste werkplaatsen hiervoor tot onze beschikking. We zien ernaar uit om alle klanten vanaf 1 juli 2018 in Franeker of Sneek te mogen verwelkomen.”

Lees ook
Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Medewerkers in de frontlinie - Afstand houden van collega’s blijkt lastig

Voor ondernemers waren de afgelopen maanden spannend. Welke impact zou de crisis hebben op hun bedrijf? Ook voor medewerkers waren het onzekere tijden. Is het veilig om te gaan werken, voldoen de hygiënemaatregelen en heb ik straks nog een baan? Vier medewerkers vertellen hoe zij de coronatijd ervaren.

Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Vanwege de coronacrisis heeft de overheid verschillende steunmaatregelen voor bedrijven in het leven geroepen. Bakkerswinkels konden hier al gebruik van maken, maar bakkerijen nog niet. Dankzij een lobby van NBOV komt deze laatste groep nu ook in aanmerking voor de steunmaatregelen.

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Food Innovation Academy opent nieuwe opleidingsbakkerij

Begin juni nam de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik. Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma verrichtte de opening door een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden te snijden. De opleidingsbakkerij met de naam de Bakery Innovation Academy (BIA), is een multidisciplinaire...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...